News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Alina Dumitru a câştigat medalia de argint de judo

Alina Dumitru a câştigat medalia de argint de judo

Alina Dumitru a adus prima medalie a României la Jocurile Olimpice de la Londra, sportiva de 30 de ani clasându-se pe locul 2 în concursul de judo, la categoria 48 de kilograme.
                                                       Foto: Mediafax
În finală, Alina Dumitru a fost învinsă de brazilianca Sarah Menezes.

Menezes, mai tânără cu 8 ani şi fără vreo medalie cucerită până acum, a trecut în avantaj cu un yuko reuşit când mai erau aproximativ 90 de scunde din meci, apoi, pe fondul încercărilor Alinei de a reveni, a mai punctat o dată cu 25 de secunde înainte de final. Din păcate, decisiv de această dată.

Reprezentanta noastră şi-a început drumul spre apărarea titlului olimpic cucerit în urmă cu patru ani la Beijing printr-o victorie obţinută în faţa cubanezei Dayaris Mestre Alvarez, descalificată de oficiali pentru un gest nesportiv.

În sferturile de finală, Alina Dumitru a avut o luptă dificilă cu mongoleza Munkhbat Urantsetseg, care a început mai bine şi a trecut destul de repede în avantaj. Românca a reuşit însă să egaleze printr-un yuko, în ultimele secunde ale timpului regulamentar, pentru ca apoi, în prelungiri, să obţină victoria printr-un superb waza-ari.

A urmat confruntarea din semifinale împotriva japonezei Tomoko Fukumi, o luptătoare în faţa căreia pierduse în fiecare dintre cele patru întâlniri anterioare şi care este actuala deţinătoare a titlului mondial.

Alina a fost foarte atentă să nu se expună unei lupte la sol, unde nipona avea un avantaj.  Românca a reuşit un waza-ari superb cu aproximativ trei minute rămase din timpul luptei. Din acel moment ea a trebuit doar să îşi conserve avantajul fără să fie penalizată pentru atitudine defensivă.

Fukumi nu a reuşit să recupereze şi, în ciuda unui punct primit pe fondul penalizărilor Alinei, reprezentanta noastră a obţinut calificarea în a doua finală olimpică consecutivă.

Adversara din ultimul act a Alinei Dumitru a fost Sarah Menezes, din Brazilia, care a profitat de starea fizică precară a româncei (accidentată la cot şi la gleznă) şi a adus ţării sale primul titlu olimpic la judo.

În ciuda înfrângerii din finală, sportiva legitimată la clubul Steaua reuşeşte să aducă ţării noastre prima medalie la actuala ediţie a Jocurilor Olimpice, la fel cum o făcuse şi în urmă cu patru ani, la Beijing.

Medaliile de bronz la categoria 48 kg au fost câştigate de belgianca Charline van Snick, care a învins-o pe Paulei Parreto (Argentina) şi de unguroaica Eva Csernoviczki, învingătoare în faţa japonezei Tomoko Fukumi.
Sursa:antena3
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu