News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

«Darul» FRF, refuzat de Primăria Craiovei

«Darul» FRF, refuzat de Primăria Craiovei


Subiectul cel mai delicat al şedinţei CLM Craiova a fost scrisoarea de la FRF prin care oraşului Craiova i se oferea un loc în Liga a II-a pentru înfiinţarea echipei de fotbal. Prima care a luat cuvântul a fost Lia Olguţa Vasilescu. Primarul municipiului Craiova a precizat că deja se exprimase public asupra subiectului şi nu a înţeles de ce Mircea Sandu i-a trimis scrisoarea. 


LOV: O glumă proastă sau necunoaşterea legislaţiei


“Oricum nu este un proiect de hotărâre, nu avem ce să votăm. Nu ştiu de ce mi s-a transmis mie această scrisoare de către Mircea Sandu. Aşa cum cunoaşteţi şi dumneavoastră legislaţia, Primăria unui oraş, Consiliul Local nu se mai pot implica în fotbal. Să creăm noi o echipă şi să o susţinem financiar mi se pare ori o glumă proastă, ori o necunoaştere crasă a legislaţiei în vigoare, motiv pentru care nu am ce argument să dau. După ce a apărut această problemă am comandat şi un sondaj de opinie, din care a reieşit că 74 la sută din populaţia Craiovei doreşte să joace echipa de fotbal Universitatea Craiova şi doar şase la sută sunt de acord cu înfiinţarea unei alte echipe în oraşul Craiova. După ce am dat replică domnului de la FRF, dumnealui mi-a transmis că nu era pentru mine scrisoarea, ci pentru dumneavoastră, motiv pentru care v-am adus-o la cunoştinţă”, a afirmat Lia Olguţa Vasilescu. Către CLM Craiova a fost adresată ieri o altă scrisoare, de data aceasta din partea finanţatorului FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu. Printre altele, Mititelu a cerut CLM să refuze “cadoul otrăvit” primit de la FRF, catalogându-l ca fiind “o ofensă adusă atât oraşului Craiova, cât şi clubului de fotbal”. În scrisoare se mai arată că “scenariul mişelesc” care a condus la excluderea nelegală a Universităţii Craiova “a fost plănuit de UNPR Dolj, în colaborare cu unii dintre foştii fotbalişti ai Universităţii Craiova din anii ’80”, bineînţeles “cu complicitatea lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir”. 


Consilierii UNPR, supăraţi de scrisoarea lui Adrian Mititelu 


“Mă văd obligat să intervin în această problemă, chiar dacă este o problemă foarte delicată. Universitatea Craiova este brandul cel mai valoros al oraşului. Este un lucru de suflet, pe care 90 la sută din noi îl avem la suflet şi e foarte periculos să intervină jocuri din zona sufletului, iar rugămintea mea ar fi să nu fie atrase Primăria şi Consiliul Municipal în acest joc, pentru că este un joc foarte sensibil şi unde este problemă de suflet intervine patima, iar patima duce la lucruri foarte delicate. Mă văd obligat să intervin datorită faptului că, în cursul acestei dimineţi, am primit o scrisoare adresată de către Clubul Universitatea Craiova Consiliului Local. În nicio discuţie oficială a partidului UNPR, atât la nivel judeţean, municipal sau naţional, nu a existat vreo discuţie referitoare la echipa Universitatea Craiova sau, în general, la fotbal. Dacă se cunosc discuţii colaterale referitoare la diverse persoane fizice din lumea fotbalului, foste glorii, asta e cu totul altă problemă, dar această echipă nu are niciun fel de legătură cu formaţiunea pe care o conduc”, a afirmat Genoiu.

Plan eşuat


Cum făcea UNPR echipă la Craiova...


Imediat după dezafilierea Universităţii Craiova, în urmă cu un an, ideile de înlocuire a legendarului club craiovean nu au întârziat să apară. Cea care a atras cel mai mult atenţia era “importarea” divizionarei secunde Juventus Colentina. Legăturile politice din spatele acestei mutări erau evidente: primarul Craiovei la acea vreme, Antonie Solomon, proaspăt revenit în funcţie după eliberarea din arest, trecea la UNPR, partid sub culorile căruia avea să candideze la alegerile din iunie 2012. În încercarea de 
a-şi asigura votul suporterilor Universităţii şi văzând că nu poate pune mâna pe clubul patronat de Adrian Mititelu, Solomon luase decizia de a aduce în Bănie pe Juventus Colentina. Juventus, echipă care beneficiase de locul rămas vacant în liga a doua după dezafilierea Craiovei, era patronată de Ilie Ciuclea, nimeni altul decât prim-vicepreşedinte al UNPR Bucureşti. Dacă mai ţinem cont şi de declaraţia lui Victor Piţurcă, “dacă mi se va oferi clubul în contul datoriei pe care o are Mititelu la mine, eu voi oferi echipa de fotbal Primăriei”, devine evident interesul politic din spatele întregului plan, ştiută fiind relaţia de prietenie dintre actualul selecţioner şi Gabriel Oprea, şeful UNPR. În cele din urmă, planul nu s-a mai concretizat, lovitura decisivă venind la alegerile pentru Primăria Craiovei, unde Solomon a pierdut clar în faţa actualului edil-şef, Lia Olguţa Vasilescu.

Coadă de topor?


Pavel Badea ar fi vrut «favorul» FRF


Singurul consilier care a părut încântat de oferta FRF a fost, în mod surprinzător, Pavel Badea. Oţărât că Gheorghe Pârvu a dezvăluit că Universitatea din Craiova i-a cedat brandul lui Adrian Mititelu, Badea şi-a dat în stambă. “Sunt director la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, iar în Craiova există un singur club, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, care poartă acest nume cu temei legal. Acest club a fost înfiinţat în 1948, aparţine de Ministerul Educaţiei, are 14 secţii în componenţă. Este adevărat, domnul profesor Pârvu a spus, vizavi de acest subiect, câteva fraze, dar ele nu reprezintă sută la sută adevărul. În 1992 a avut loc o şedinţă de rectorat în care cei de la fotbal au cerut dezafilierea secţiei de fotbal din cadrul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, însă până în 1998 Fotbal Club Universitatea Craiova a făcut parte din cadrul Ministerului Educaţiei, ca şi entitate din subordinea ministerului cu desfăşurarea activităţii pe resurse extrabugetare. Până în 1998, FC Universitatea Craiova a făcut parte din Ministerul Educaţiei. În momentul actual situaţia este următoarea: există o decizie de instanţă prin care FRF este obligată să-i dea domnului Mititelu un loc, şi i l-a dat, iar la nivelul FRF există o dorinţă, de fapt un avantaj pe care i l-a făcut oraşului, acela de a avea o echipă în divizia B, dar ea nu poate fi dată decât Primăriei. Am înţeles din partea executivului, în speţă doamna primar, că nu există această intenţie de a se da curs «favorului» pe care l-a făcut Federaţia Română. În acest moment nu avem prea mult de discutat”, a afirmat Badea.
Elanul său a fost stins de intervenţia primarului Craiovei. “Domnule Badea, să respectăm legea. Nu este treaba noastră, nu este o dorinţă a primarului de a avea sau nu o nouă echipă de fotbal. Nu am text de lege ca să mă implic în aşa ceva”, a precizat Lia Olguţa Vasilescu. 
Eram în Senatul Universităţii din Craiova atunci când s-a solicitat ca unitatea de învăţământ, Universitatea din Craiova, să cedeze brandul fotbalului craiovean domnului Mititelu. Nu înţeleg de ce Federaţia Română de Fotbal poate să solicite o altă echipă de fotbal, care nu are brandul Universităţii Craiova, deoarece este o proprietate a domnului Mititelu. În consecinţă, orice altă echipă de fotbal care se poate înfiinţa nu poate să aibă numele de Universitatea Craiova, pentru că este o proprietate privată a domnului Mititelu. Aceeaşi rugăminte vizavi de partidul care este aici acuzat în scrisoare, acuzat de intervenţii neonoroase, nu am avut niciodată în discuţie această problemă şi regret şi aş dori ca să avem scuze din partea clubului de fotbal Universitatea Craiova.
Gheorghe Pârvu, consilier UNPR
Această scrisoare a fost introdusă pentru a lua cunoştinţă de conţinutul ei. Noi nu putem da niciun vot, pentru că nu este un proiect de hotărâre asupra căruia să dezbatem şi să ne pronunţăm prin vot. Municipiul Craiova, având ca administrator Consiliul Local Municipal Craiova, este proprietarul stadionului «Ion Oblemenco». Noi nu putem să dispunem decât cu privire la acesta şi atât. Ca atare, toate scrisorile care ne-au fost adresate astăzi, indiferent din partea cui vin, le citim şi atât, luăm act de ele, nimic mai mult. 
Bianca Predescu, consilier local PSD
Sursa:editie speciala
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu