BNR va pune în circulaţie o monedă din argint dedicată aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

Banca Naţională a României va pune în circulaţie, în scop numismatic, începând cu data de 10 august 2012, o monedă din argint dedicată aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda. Caracteristicile monedei sunt următoarele: valoare nominală 10 lei, titlu 999‰, formă rotundă, diametru 37 mm, greutate 31,103 g, calitate proof, cant zimţat.

Aversul redă o compoziţie concentrică, formată din titlurile celor mai cunoscute opere ale scriitorului Marin Preda; în centru, stema României, valoarea nominală „10 LEI”, inscripţiile în arc de cerc „ROMANIA” şi anul de emisiune „2012”. Reversul prezintă portretul scriitorului Marin Preda, anii între care a trăit acesta, „1922-1980”, şi inscripţia  „MARIN PREDA”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 340,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Marin Preda au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie, în scop numismatic, a acestora se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.