News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

24 de incendii în două zile

24 de incendii în două zile


Sfârşitul de săptămână a fost unul „de foc” pentru pompierii doljeni, care, vineri şi sâmbătă, au intervenit la nu mai puţin de 24 de incendii, în majoritatea cazurilor fiind vorba despre vegetaţie uscată. Neglijenţa oamenilor, care, în ciuda apelurilor făcute de autorităţi, continuă să dea foc miriştilor, la care se adaugă seceta şi temperaturile ce se menţin ridicate, au dus la pârjolirea câtorva zeci de hectare de vegetaţie în mai multe localităţi din judeţ (Malu Mare, Calafat, Bechet, Băileşti, etc.), după cum au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj.

Cel mai grav incident de acest fel s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică. Aproape de miezul nopţii, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe raza Ocolului Silvic Craiova, în satul Dragoia, comuna Vârvoru de Jos. Pompierii au ajuns la faţa locului, însă din cauza vântului focul s-a extins, în ajutorul lor sărind şi pompierii voluntari din localitate, dar şi din comunele învecinate. După mai bine de două ore de luptă cu flăcările incendiul a fost lichidat, însă s-a constatat că fuseseră afectate de flăcări aproape 100 de hectare litieră de pădure, din speciile stejar şi gârniţă, dar şi arboret, după cum a declarat ofiţerul de presă al ISU Dolj, mr. Florin Cocoşilă. Acesta a adăugat că în urma verificărilor a reieşit că incendiul a fost generat de un foc lăsat nesupravegheat.
Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu