News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Cinci incendii de vegetaţie uscată

Cinci incendii de vegetaţie uscată

În ultimele 24 de ore echipajele de intervenţie ale I.S.U. Dolj au fost solicitate să intervină pentru stingerea a cinci incendii de vegetaţie uscată în localităţile Craiova, Cerăt, Poiana Mare, Băileşti şi Calafat.

Din cauza focului deschis în spatii deschise şi a unui rest de ţigară aprins şi aruncat la întâmplare de către persoane necunoscute, au ars aproximativ 13 ha vegetaţie uscată, 10 metri liniari gard din lemn, 10 tone nutreţ şi un nuc aflat pe marginea drumului. Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a intervenit cu  o autospecială de descarcerare la solicitarea medicilor de la  Spitalului Nr. 1 Craiova. Echipajul de descarcerare a intervenit pentru a tăia o bucată de lemn ce a străpuns corpul unui pacient. Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină la 12 intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă după cum urmează: Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M.) – 3 intervenţii, Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 1 intervenţie, Detaşamentul  Pompieri Calafat (E.P.A.) – 2 intervenţii, Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 4 intervenţii, Garda Intervenţie Bechet (E.P.A.) – 2 intervenţii.

Măsuri preventive pentru arderi necontrolate:

Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;
Nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc)
Arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate;
Cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă.
Asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.
Respectând măsurile de prevenire a incendiilor, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu