News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Clasa pregătitoare va rămâne în învăţământul obligatoriu

Clasa pregătitoare va rămâne în învăţământul obligatoriu

Clasa pregătitoare face parte din învăţământul obligatoriu şi va rămâne la învăţământul primar, numai locaţia fiind aleasă în funcţie de condiţiile locale, a declarat, pentru Agerpres, Stelian Fedorca, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar din MECTS.

„Clasa pregătitoare face parte din învăţământul obligatoriu. Clasa pregătitoare rămâne la învăţământul primar, numai locaţia va fi aleasă în funcţie de condiţiile locale. Fie într-o şcoală, dacă există spaţiu, dacă nu poate să rămână la grădiniţă ca locaţie, dar clasa respectivă rămâne în învăţământul obligatoriu adică anul viitor, 2013-2014, înscrierile se vor face la clasa pregătitoare”, a spus Fedorca.

Pe de altă parte, referindu-se la clasa a noua la gimnaziu, reprezentantul MECTS a afirmat că nu este necesar ca fizic clasa a noua să fie mutată în clădirea unei şcoli generale. „Avem nevoie de acel învăţământ obligatoriu de zece clase, prin urmare învăţământul primar cu clasa pregătitoare I – a IV-a şi gimnazial cu clasele a V-a – a IX-a. Nu este necesar ca fizic clasa să fie mutată în clădirea unei şcoli cu clase I – a VIII-a, exact cum clasa pregătitoare nu ar fi trebuit mutată forţat din grădiniţă în incinta unei şcoli”, a subliniat Fedorca.
Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu