News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Drumuri reabilitate: 11 km în România şi 1,8 km în Bulgaria

Drumuri reabilitate: 11 km în România şi 1,8 km în Bulgaria


Drumuri româneşti şi bulgăreşti reabilitate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Consiliul Judeţean Dolj a semnat contractul de finanţare pe 30 septembrie 2010, iar pe 21 septembrie 2012 a fost conferinţa finală, drumurile fiind gata.

Consiliul Judeţean Dolj, în calitate de Partener Lider, în parteneriat cu Municipalitatea Mizia, din Bulgaria a implementat proeictul "Îmbunătăţirea accesului rutier către punctul de trecere a frontierei Bechet-Orzahovo-Reabilitarea drumului Judeţean DJ 561 B, secţiunea I, judeţul Dolj şi a Străzii TsankoTserkovski, Municipiul Mizia, districtul Vratsa, Bulgaria". Contractul de finanţare nerambursabilă şi contractul de cofinaţare au fost semnate în data de 30 septembrie 2010 între Consiliul Judeţean Dolj şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, perioada de implementare a activităţilor fiind de 24 de luni. Obiectivul general al proiectului este să contribuie la dezvoltarea sustenabilă  a regiunii transfrontaliere ca o consecinţă a facilitării mobilităţii bunurilor, serviciilor şi persoanelor între România şi Bulgaria prin punctul de Trecere a Frontierei Bechet-Orayahovo. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 7.991.567,74 Euro, 6.469.742,75 Euro aferente activităţilor implementate de Consiliul Judeţean Dolj, respectiv 1.521.824,99 Euro pentru activităţile implementate de către Municipalitatea Mizia. Din valoarea totală a proiectului 84,46% reprezintă valoarea eligibilă nerambusabilă din Fondul European pentru dezvoltare Regională, 13% valoare eligibilă nerambursabilă din bugetele naţionale, la care se adaugă contribuţia proprie a fiecărui partener de 2,54%. Proiectul vizează reabilitarea infrastructurii rutiere a drumului judeţean DJ 561 B Horezu Poenari - Gângiova-Comoşteni-Zăval (DN 55 A) km. 24+260 - 35+260, pe o lungime de 11 km şi reabilitarea a 1,8 km stradă din Mizia.

"Acest proiect reprezintă o componentă a unei iniţiative compexe de investiţii a Consiliului Judeţean Dolj urmărind îmbunătăţirea infrastructurii de drumuri judeţene, iar implemenatrea proiectulului va conduce la reducerea traficului prin scurtarea timpului de deplasare, sporirea siguranţei circulaţiei conform standardelor europene, reducerea poluării prin diminuarea emisiilor de gaze. Ne leagă o prietenie lungă cu vecinii noştri bulgari, avem o serie de poriecte derulate în comun şi vor urma şi alte proiecte din 2014", a declarat Laurenţiu Ivanovivi, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Dolj.

"Proiectul care l-am realizat ne arată că noi suntem în Europa şi suntem gata de alte proiecte. Noi am colaborat foarte bine cu vecinii români şi am realizat această stradă care era plină de gropi", a declarat Voian Krushoveski, primar Municipalitatea Mizia.

"Lucrările s-au executat pe un tronson de 11 km al DJ561B care traversează localităţile Horezu Poenari -2km, Gîngiova - 4 km, Comoşteni - 3 Km, Zăval 2 Km structura drumului fiind alcătuită dintr-o platformă de 8 m, respectiv partea carosabilăde 6m+20,25m benzi de încadrare, plus acostamente, 20,75m", a declarat Iuliana Popescu, ofiţer Relaţii Publice-Consiliul Judeţean Dolj.

Pentru acest proiect a fost alăcată o anumită sumă, dar reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj şi autoroităţile bulgare au reuşit să facă economii şi cu banii rămaşi se vor realiza alte proiecte în folosul cetăţeanului.
Sursa:lupamea.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu