News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Inspectorii sanitari încep controalele în şcoli

Inspectorii sanitari încep controalele în şcoli


Odată cu debutul anului şcolar, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Dolj vor fi demarate acţiuni de control la care vor participa inspectorii sanitari ai Direcţiei de Sănătate Publică. Astfel în perioada 18-27 septembrie a.c. vor fi efectuate o serie de verificări în şcoli, internate şi cabinete medicale şcolare. Un alt punct important pentru echipele de control îl reprezintă asigurarea asistenţei medicale în condiţii igienico-sanitare corespunzătoare, inclusiv a imunizărilor obligatorii prevăzute în calendarul naţional de vaccinare.

Inspectorii sanitari vor desfăşura acţiuni de control atât în unităţile de învăţământ din mediul urban, cât şi în cele din mediul rural. Mai exact, cu această ocazie vor fi verificate condiţiile igienico-sanitare din sălile de clasă, dar şi din incinta unităţii şcolare. Se va urmări dacă sălile de clasă au mobilierul specific, dacă iluminatul este suficient, natural şi artificial şi dacă microclimatul este corespunzător. Vor fi inspectate şi laboratoarele, sălile de sport şi atelierele şcolare.

Termene de remediere a deficienţelor, dar şi sancţiuni

Pentru a evita apariţia unor focare de infecţie pe parcursul anului şcolar, echipele de control  vor verifica dacă este asigurată apa potabilă curentă şi vor face analize acolo unde este cazul. Grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere – mai mereu punctele slabe în cadrul acestor controale –, dar şi blocurile alimentare din cămine şi internate vor fi verificate în conformitate cu normele aflate în vigoare. Totodată, internatele şi cabinetele medicale vor fi inspectate din punctul de vedere al condiţiilor igienico-sanitare, al aprovizionării cu apă potabilă, al dotării cu materiale sanitare şi medicamente, precum şi al aprovizionării cu materiale de dezinfecţie şi curăţenie. Nu în ultimul rând, inspectorii vor verifica dacă angajaţii au efectuat controalele medicale periodice.

Autorităţile sanitare au declarat că pentru neconformităţile depistate se vor acorda termene de remediere a deficienţelor, dar se vor aplica şi sancţiuni contravenţionale, acolo unde este necesar, în conformitate cu legislaţia în vigoare.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu