News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

"Bani de liceu“ pentru elevii doljeni

"Bani de liceu“ pentru elevii doljeni


Liceenii doljeni care provin din familii nevoiaşe vor beneficia şi în acest an şcolar de programul social „Bani de liceu“. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj le-au cerut unităţilor de învăţământ din judeţ să facă o situaţie a acestor categorii de elevi, fiecare şcoală fiind înştiinţată cu privire la criteriile de acordare a acestui sprijin financiar. 

Conform normelor în vigoare, pentru a primi suma de 180 de lei lunar pe întreaga perioadă de derulare a cursurilor, liceenii au obligaţia să nu chiulească şi să aibă rezultate bune la învăţătură. Condiţia acordării banilor de liceu este ca solicitantul să facă parte dintr-o familie în care venitul brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, să fie de maximum 150 de lei. Imediat după depunerea actelor cerute de Ministerul Educaţiei, etapă ce va trebui să fie finalizată până la sfârşitul lunii în curs, autorităţile vor face anchete pentru a vedea  dacă declaraţiile tinerilor bat cu realitatea.

Aproape 6.000 de elevi luaţi în evidenţe

În cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze inspectoratele de poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora. Dacă aceste sesizări se confirmă, se va bloca acordarea ajutorului financiar şi se vor întreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.
În ultimii doi ani şcolari, la nivelul judeţului Dolj, au fost în jur de 6.000 de liceeni care au beneficiat de acest ajutor de la stat (5.816 în anul şcolar 2011-2012 şi 5.859 în anul şcolar 2010-2011).
Sursa:indiscret.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu