News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

„Centralul” oltean e istorie! Stadionul Ion Oblemenco va fi demolat!

„Centralul” oltean e istorie! Stadionul Ion Oblemenco va fi demolat!


Arena pe care s-a născut şi a făcut istorie Craiova Maxima va fi dărâmată.

Problema arenei din Craiova s-a discutat ieri în Consiliul Local. Reprezentanţii Primăriei susţin demolarea stadionului Ion Oblemenco şi construcţia unei arene noi, după modelul celei pe care evoluează Universitatea Cluj. Singurul impediment îl reprezintă deocamdată Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, care deţine pista de atletism. Reprezentanţii DJTS au fost invitaţi la următoarea şedinţă a Consiliului pentru ca părţile să se pună de acord. Dacă oficialităţile vor reuşi demolarea stadionului, va urma o licitaţie şi apoi construcţia efectivă a stadionului. Ceea ce înseamnă că oltenii ar putea avea o arenă nouă în 2014.

Badea face echipa

Fostul jucător al Universităţii Craiova, Pavel Badea, a demarat un proiect de formare a unei echipe de fotbal în cadrul Clubului Sportiv. “Se înfiinţează secţia de fotbal şi doar dacă ne-o va cere comunitatea vom demara un proiect pentru o echipă. Bineînţeles, trebuie ca echipa să fie susţinută financiar de comunitate, de autorităţile locale, altfel nu se poate”, a afirmat Pavel Badea. Echipa ar putea juca în Liga a doua în sezonul 2013-2014, iar în cele mai optimiste vise, oltenii vor reveni pe prima ligă, pe un stadion nou, începând cu sezonul 2014-2015.

Ce înseamnă “Ion Oblemenco”

Ridicat în 1967 sub titular Central, stadionul Craiovei a fost scena unor meciuri mari. Spectatorii olteni umpleau arena cu ore bune înaintea partidelor importante, iar expresia aceea cu “nu aveai loc să arunci un ac” se potrivea de minune. Craiova Maxima s-a născut şi a făcut istorie pe Central, arenă care şi-a schimbat numele în Ion Oblemenco în 1996.

Mari meciuri pe „Centralul” oltean

1980Craiova – Inter Milano 1-1 primul tur al Cupei Campionilor

1982 Craiova – Bayern Munchen 0-2 sferturile Cupei Campionilor

1982 Craiova – Fiorentina 3-1 primul tur al Cupei UEFA

1982 Craiova – Bordeaux 2-0 al doilea tur al Cupei UEFA

1983 Craiova – Benfica 1-1 semifinalele Cupei UEFA
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu