News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Mihai Voicu, reclamat la poliţie din cauza cadourilor de Moş Nicolae

Mihai Voicu, reclamat la poliţie din cauza cadourilor de Moş NicolaeIeri, în jurul orei 10.00, poliţiştii doljeni au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un bărbat de 48 de ani, din Craiova cu privire la faptul că, în localitatea Poiana Mare, Dolj sunt distribuite elevilor pungi inscripţionate cu sigla unei formaţiuni electorale.
Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că la Grădiniţa Nr. 3 şi la Şcoala Nr. 2 din localitate au fost distribuite copiilor pungi din material plastic inscripţionate cu numele unui candidat, în care se afla câte o jucărie. De asemenea, poliţiştii au identificat un număr de 5 persoane care distribuiau pungile respective către copii. Pe numele acestora s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii prev. de art. 55 din Legea 35/2008, urmând ca la definitivarea cercetărilor dosarul să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat cu propuneri corespunzătoare. Conform unui comunicat al candidatului USL pe colegiul 7 – Camera Deputaţilor, Mihai Voicu, acesta, alături de câţiva primari din zona Calafat, au dorit să le facă o bucurie de Sf. Nicolae tuturor copiilor care locuiesc în zona amintită. Aceştia au împărţit cadouri copiilor din grădiniţe dar şi şcolarilor din ciclul gimnazial, în plase regăsindu-se jucării, cărţi sau mănuşi, în funcţie de vârsta celor mici. Copii au primit cu bucurie cadourile de Sf. Nicolae, mai ales că, majoritatea dintre ei nu au primit niciodată un cadou de  Moş Nicolae. Precizăm că suma cheltuită pentru fiecare copil a fost sub 10 lei, tocmai pentru ca aceste cadouri să nu fie confundate cu oferirea unei mite electorale. “Au lipsit dulciurile şi sucurile din aceste mici cadouri, legislaţia în vigoare privind necesitatea asigurării unui proces electoral corect şi coerent, interzicând oferirea obiectelor de propagandă electorală  cu o valoare mai mare de 10 lei plus TVA, precum şi a produselor alimentare, băuturi  nonalcoolice etc. Copiii au avut parte de o surpriză plăcută care nu vizează campania electorală”, a precizat Mihai Voicu. În schimb ceilalţi competitori electorali, din colegiul nr.7 Camera Deputatilor, au reclamat această acţiune ca fiind una echivalentă cu oferirea de mite electorale.
Sursa:lupamea.ro

Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu