News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Planuri pentru 2013: Un tunel pe sub Dunăre între Giurgiu şi Ruse şi două noi poduri între România şi Bulgaria

Planuri pentru 2013: Un tunel pe sub Dunăre între Giurgiu şi Ruse şi două noi poduri între România şi Bulgaria

Guvernul Bulgariei trebuie să ia o decizie până la sfârşitul lunii ianuarie 2013 în ceea ce priveşte construirea a două noi poduri peste Dunăre, a anunţat ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regională, Lilyana Pavlova.
Până la sfârşitul lunii ianuarie, guvernul bulgar va decide şi dacă doreşte să construiască două noi poduri peste Dunăre, cu scopul de a stabili noi legături cu România. Aceste poduri  ar putea fi construite prin parteneriate public-private.

Primul pod construit între România şi Bulgaria a fost dat în folosinţă în 1954 şi leagă Ruse de Giurgiu. Un al doilea pod, Vidin – Calafat, va deveni operaţional în mai 2013, scrie agenţia de presă bulgară Sofia News.

În 2013, guvernul de la Sofia va aloca sectorului construcţiilor din Bulgaria aproape două miliarde de leva, spune ministrul bulgar pentru Dezvoltare Regională.

Tunel pe sub Dunăre între Ruse şi Giurgiu

La tradiţionala întâlnire de final de an între autorităţile din Giurgiu şi Ruse s-a pus problema construirii unui tunel pe sub Dunăre care să lege cele două localităţi. De asemenea, reprezentanţii celor două oraşe, aflate de o parte şi de alta a Dunării, au discutat despre eliminarea taxei de pod.

„Colaborarea între Ruse şi Giurgiu este deosebit de importantă şi ea trebuie să se desfăşoare şi în perioada următoare în vederea atragerii de fonduri europene pentru proiecte în perioada 2014-2020, iar pentru acest lucru avem nevoie de sprijinul tuturor autorităţilor din Giurgiu şi Ruse”, a declarat subprefectul de Ruse, Vesko Marinov, citat de Agerpres.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu