News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Autoturismele cu defecţiuni, trase „pe dreapta” de poliţişti şi reprezentanţii RAR

Autoturismele cu defecţiuni, trase „pe dreapta” de poliţişti şi reprezentanţii RAR


În cadrul unei acţiuni demarate ieri, poliţiştii doljeni de la Rutieră au verificat starea tehnică a autovehiculelor care circulă prin Craiova dar şi prin judeţ. Oamenii legii au aplicat, în total, 31 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor fiind de 4.020 lei. Verificările vor continua până pe 20 ianuarie.
La nivelul întregii ţări a fost demarată, ieri, o acţiune de amploare care va dura până pe 20 ianuarie, pe linie de poliţie rutieră, care vizează reducerea numărului de evenimente rutiere cu consecinţe grave, produse pe fondul defecţiunilor tehnice ale autovehiculelor. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, în această perioadă, echipele mixte de poliţişti şi reprezentanţi ai Regiei Autonome – Registrul Auto Român vor verifica, în trafic, starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice. Poliţiştii şi specialiştii R.A.R. vor verifica buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora. În cazul în care se constată defecţiuni tehnice de natură a pune în pericol grav siguranţa circulaţiei, autoturismele respective vor fi imobilizate.

Aşa cum era normal, în urma dispoziţiei de la „centru”, poliţiştii doljeni, atât cei de la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, cât şi cei ai Biroului Rutier Craiova, au ieşit ieri în trafic, împreună cu lucrătorii RAR, pentru a verifica starea tehnică a autoturismelor care circulă prin Craiova, dar şi pe drumurile din judeţ. Pe parcursul celor două ore cât au acţionat pe DN 55, poliţiştii au constatat 18 abateri de natură contravenţională de la prevederile legale, pentru care au aplicat amenzi în valoare de 2.130 lei, în 10 cazuri fiind vorbe despre defecţiuni tehnice. În acelaşi timp, în Craiova s-au aplicat 13 amenzi, în valoare de 1.980 lei, s-au retras 3 certificate de înmatriculare pentru defecţiunile constatate la autoturisme şi s-au reţinut două seturi de plăcuţe cu numere de înmatriculare de la şoferi care nu aveau asigurare obligatorie.
Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu