News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Oamenii din Calafat sunt la un pas să scape de coşmar. Locuitorii nu au apă caldă şi căldură de trei ani

Oamenii din Calafat sunt la un pas să scape de coşmar. Locuitorii nu au apă caldă şi căldură de trei ani


Locuitorii din Calafat sunt la un pas să scape de sobele din apartamente. Primăria a concesionat două hectare de teren unei firme care vrea să construiască o centrală termică pe biomasă.
Centrala termică din oraş a fost închisă în urmă cu trei ani, iar din această cauză oamenii nu mai au căldură în apartamente. Fiecare s-a descurcat cum a putut, unii şi-au construite sobe în apartament, iar alţii şi-au cumpărat radiatoare. '„S-a găsit o firmă care doreşte să construiască o centrală ultramodernă. I-am concesionat două hectare de teren, iar pe această suprafaţă va fi ridicată o centrală termică pe bază de biomasă, adică va funcţiona pe baza rezidurilor lemnoase. Firma a câştigat licitaţia pe 18 decembrie. S-a încheiat deja şi perioada de contestaţii şi aşteptăm să semnăm contractul săptămâna viitoare“, a declarat primarul oraşului, Mircea Guţă. 

Centrala termică închisă în 2010

Oamenii din Calafat au rămas fără apă caldă şi căldură din anul 2010. Centrala termică a fost închisă din cauză că era prea veche şi consuma prea mult combustibil. „Stăm la oraş. dar avem sobă în casă.  La fiecare scară de bloc se vede cât un burlan pe care este scos fumul. Ar fi bine să se facă o astfel de centrală termică, însă eu nu prea mai cred că o să fie demarate lucrările la o astfel de investiţie“, a povestit un localnic.

Investiţia se va ridica la peste 20 de milioane de euro, iar firma va suporta costurile. „Primăria va prelua 25 de gigacalorii pe an doar pentru căldură, însă probabil vom suplimenta cantitatea pentru că oraşul are nevoie şi de apă caldă, însă pentru asta nu am făcut un calcul. Aproximativ 10.000 de oameni vor beneficia de căldură în noul sistem“, a mai spus Guţă.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu