News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Peste 1400 de monede de argint au fost găsit în judeţul Dolj. Tezaurul datează din perioada lui Mihai Viteazul

Peste 1400 de monede de argint au fost găsit în judeţul Dolj. Tezaurul datează din perioada lui Mihai Viteazul


Dumitru Banţa, din Craiova, a descoperit la începutul acestui an în satul Gura Racului, din comuna Bulzeşti, 1471 de monede de argint. În perioada următoare se va stabili valoarea tezaurului, care a intrat deja în posesia Muzeului Olteniei.
Monedele au fost descoperit într-un sac de pânză la o adâncime de 50 de centimetri. Din cele 1.471 de monede de argint 1.415 sunt monede turceşti, 8 monede ungureşti iar restul europene datând din perioada secolului XVI. ”În perioada următoare vom stabili care este valoarea tezaurului, iar craioveanul care a găsit monedele va fi recompensat  cu 30% din valoarea acestora.'', a spus Florin Ridichie, directorul Muzeului Olteniei.

Monedele au o greutate totală de 1806,74 grame şi datează din perioada lui Mihai Viteazul. Tezaurul descoperit în satul Gura Racului, din comuna doljeană Bulzeşti, este al treilea care a fost găsit în zona Olteniei.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu