News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Poetul Mihai Eminescu comemorat la “Centrul Cultural de Formare si Pregătire pentru Copii si Tineret”din Calafat

Poetul Mihai Eminescu comemorat la “Centrul Cultural de Formare si Pregătire pentru Copii si Tineret”din Calafat

Marți, 15 ianuarie , va avea loc începând cu ora 17.00 la “Centrul Cultural de Formare și Pregătire pentru Copii și Tineret”din Calafat (fosta sală cinema) o seară dedicată împlinirii a 163 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu. Se vor recita poezii din opera marelui poet iar un grup de tineri va interpreta vocal și instrumental piese pe versurile Luceafărului Românesc. Îi informăm pe această cale pe cititorii noștri că acest centru înființat în luna iunie 2011 la inițiativa Primarului Mircea Guță și coordonat de doamna Marinela Carauleanu a devenit un punct de reper pentru județul Dolj și zona Dunării fiind cel mai mare centru cultural municipal. Aici au fost amenajate trei camere în stil autentic românesc ce însumează câteva sute de obiecte din vechile gospodării și care în momentul de față sunt catalogate ca piese de o inestimabilă valoare în ceea ce privește modul de viață al înaintașilor noștri. În fiecare săptămână zeci de copii și tineri din Calafat vin pentru a lua lecții de muzică și teatru, o parte din ei activând și în ansamblul “Rozele Calafatului”, tot aici funcționând și o minibibliotecă. Inima acestui centru rămâne doamna Marinela Carauleanu care a reușit să realizeze printr-o muncă titanică un centru cultural în adevăratul sens al cuvântului. Acest centru poate fi o alternativă dinamică în comparaţie cu alte instituţii de cultură, mai ales că aici sau loc o serie de activități care ajută la formarea copiilor și tinerilor oferindu-le un alt mod de a-și petrece timpul liber, unde alcoolul, drogurile sau alte tentații nocive nu-și găsesc locul printre cei care aleg să treacă pragul fostului cinema.
Sursa:ziaruldecalafat.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu