Poetul Mihai Eminescu comemorat la “Centrul Cultural de Formare si Pregătire pentru Copii si Tineret”din Calafat

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Marți, 15 ianuarie , va avea loc începând cu ora 17.00 la “Centrul Cultural de Formare și Pregătire pentru Copii și Tineret”din Calafat (fosta sală cinema) o seară dedicată împlinirii a 163 de ani de la nașterea marelui poet național Mihai Eminescu. Se vor recita poezii din opera marelui poet iar un grup de tineri va interpreta vocal și instrumental piese pe versurile Luceafărului Românesc. Îi informăm pe această cale pe cititorii noștri că acest centru înființat în luna iunie 2011 la inițiativa Primarului Mircea Guță și coordonat de doamna Marinela Carauleanu a devenit un punct de reper pentru județul Dolj și zona Dunării fiind cel mai mare centru cultural municipal. Aici au fost amenajate trei camere în stil autentic românesc ce însumează câteva sute de obiecte din vechile gospodării și care în momentul de față sunt catalogate ca piese de o inestimabilă valoare în ceea ce privește modul de viață al înaintașilor noștri. În fiecare săptămână zeci de copii și tineri din Calafat vin pentru a lua lecții de muzică și teatru, o parte din ei activând și în ansamblul “Rozele Calafatului”, tot aici funcționând și o minibibliotecă. Inima acestui centru rămâne doamna Marinela Carauleanu care a reușit să realizeze printr-o muncă titanică un centru cultural în adevăratul sens al cuvântului. Acest centru poate fi o alternativă dinamică în comparaţie cu alte instituţii de cultură, mai ales că aici sau loc o serie de activități care ajută la formarea copiilor și tinerilor oferindu-le un alt mod de a-și petrece timpul liber, unde alcoolul, drogurile sau alte tentații nocive nu-și găsesc locul printre cei care aleg să treacă pragul fostului cinema.
Sursa:ziaruldecalafat.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.