Vezi prognoza hidrologică pentru următoarea săptămân


In urmatorul interval debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias), conform prognozei INHGA va fi in crestere pana la valoarea de 5400 mc/s.

Pentru intervalul 12.01.2013 – 16.01.2013 conform prognozei elaborate de INHGA -CNPB, debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in crestere situandu-se la valori cuprinse intre 5900 mc/s pana la valoarea de 6500 mc/s,  in ultima zi a intervalului de prognoza , situandu-se peste media multianuala a lunii ianuarie  (4950 mc/s).
În intervalul 11.01.2013, ora 07.00 – 16.01.2013, ora 07.00, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare. Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) vor fi în uşoară intensificare, exceptând primele două zile ale intervalului, când se vor menţine fără modificări importante pe râurile din vestul şi sudul ţării.

Resursele de apă pentru alimentările cu apă în sistem centralizat sunt asigurate, rezerva existentă în acumulări fiind de 2,176 mld. m3 în comparație cu valoarea programată la sfârșitul lunii ianuarie de 2,455 mld. m3 .

A.B.A Jiu, prin biroul Exploatare Lucrari Hidrotehnice a atentionat unitatile din subordine in vederea luarii tuturor masurilor ce se impun,  necesare asigurarii sectiunilor de scurgere nestingherita a apelor, supravegherea barajelor, digurilor si instalatiilor de evacuare a apelor,verificarea subtraversarilor de diguri si drumuri, a aprovizionarii  materialeleor necesare pe timp friguros (nisip,sare,petrol,lopeti,etc) si utilajelor pentru interventii, iar in cazul detinatorilor de lucrari hidrotehnice asigurarea accesului la uvraje, pentru interventii, comunicatii si transport.

Se acționează conform programelor de exploatare pe timp friguros pentru întreținerea lucrărilor hidrotehnice aflate în administrarea A.N. “Apele Române”.

            Astfel, sunt întreprinse măsurile specifice  programului de exploatare pe timp friguros :

  • monitorizarea evoluției fenomenelor de iarnă pe cursurile de apă și pe lacurile de acumulare;
  • spargerea gheții în jurul pilonilor de la mirele hidrometrice, în jurul turnurilor de manevră și a  pilonilor de susținere a pasarelelor de acces pe turn, în zona de contact cu pereele, curățarea grătarelor de formațiuni de gheață;
  • asigurarea căilor de acces la cantoane, pe baraje, la mirele hidrometrice și  turnurile de
  • manevră (deszăpezire, împrăștiere material antiderapant);

  • asigurarea stării de funcționare a echipamentelor hidromecanice la  obiectivele din
  •             administrare;

  • asigurarea surselor de energie de rezervă (grup electrogen, carburant) și a mijloacelor PSI;
  • supravegherea funcționării sistemelor de încălzire.

Sursa:jurnalulolteniei.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.