12 arme confiscate de poliţiştii doljeni

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

În urmă cu puţin timp, în urma unei acţiuni organizate în judeţul Dolj, au confiscate 12 arme cu aer comprimat, nedeclarate în conformitate cu prevederile legale.

Astăzi, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, sub coordonarea specialiştilor de la Biroul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, au organizat şi executat o acţiune pentru depistarea persoanelor care deţin arme în mod ilegal, la acţiune luând parte 25 de poliţişti de la formaţiunile de ordine publică şi investigaţii criminale. La nivelul BAESP a fost efectuată o analiză a informaţiiilor deţinute, în urma căreia a rezultat faptul că pe raza judeţului Dolj există persoane care deţin ilegal arme de tir cu aer comprimat, pe care nu le-au declarat organelor de poliţie în termenul stabilit de lege, săvârşind astfel infracţiunea de ,,deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”, faptă prevăzută de art. 134 din Legea nr. 295/2004, republicată, privind regimul armelor şi muniţiilor.

Anterior apariţiei acestei legi, regimul procurării acestor arme era unul foarte permisiv, în sensul că, în baza actului de identitate, orice persoană majoră putea achiziţiona astfel de arme neexistând obligativitatea înregistrării acestora la organele de poliţie. O dată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 295/2004 legiuitorul a acordat personelor aflate în situaţia arătată mai sus, un termen de doi ani pentru declararea acestor arme la organele de poliţie şi intrarea lor în legalitate. Cu toate acestea o parte dintre persoanele în cauză nu au făcut acest lucru deţinând în continuare armele cu încălcarea prevederilor legale.

Cu ocazia acţiunii de astăzi au fost efectuate 32 de controale punctuale, în urma cărora au fost constatate 12 infracţiuni de ,,deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”, fiind ridicate în vederea confiscării 12 arme de tir cu aer comprimat.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.