Advertisement

Amenzi pentru gropile nesemnalizate

Calafat News
sâmbătă, aprilie 13, 2013 | 09:55 Last Updated 2013-04-13T06:55:49Z

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dolj au organizat, joi, o acţiune pe drumurile naţionale din judeţ şi pe străzile din Craiova pentru verificarea stării de viabilitate a drumului public, a legalităţii executării lucrărilor în zona drumului public, precum şi a modului în care firmele respectă condiţiile impuse de poliţia rutieră pentru instituirea restricţiilor de circulaţie şi/sau închiderea circulaţiei.

Oamenii legii au verificat opt lucrări, în şapte cazuri fiind date amenzi  pe linie de sistematizare. Sancţiunile aplicate sunt în valoare totală de 7.875 lei. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, una dintre sancţiuni a fost aplicată pentru neasigurarea stării de viabilitate a părţii carosabile, o altă sancţiune pentru instituirea restricţiilor de circulaţie pentru executarea lucrărilor pe drumul public, fără acordul poliţiei rutiere, trei pentru lucrări şi obstacole pe partea carosabilă nesemnalizate corespunzător, o altă sancţiune pentru nerespectarea condiţiilor prevăzute în avizul dat de poliţie, iar o altă amendă a fost dată pentru lipsa echipamentului de protecţie personal.

Muncitori fără echipament de protecţie

Una dintre firmele amendate de către poliţişti efectua lucrări pe DE 79 Craiiova-Calafat, motivul sancţionării fiind acela că unitatea nu a asigurat starea de viabilitate a drumului, formându-se numeroase gropi pe partea carosabilă şi nici nu a semnalizat obstacolele respective. Administratorul prins pe picior greşit a fost taxat cu 3.150 de lei. Aceeaşi amendă a plătit-o şi reprezentantul unei firme care nu a semnalizat corespunzător lucrările si obstacolele pe partea carosabilă, nu a respectat condiţiile impuse de poliţie în avizul acordat şi nu a dotat personalul muncitor cu echipament de protecţie fluorescent reflectorizant în timp ce executau lucrări de extindere şi reabilitare reţea apă şi canalizare pe strada Caracal din Craiova.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Amenzi pentru gropile nesemnalizate

Trending Now

Advertisement