Forţele de ordine, la datorie în perioada minivacanţei de 1 Mai şi de Paşte

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Poliţiştii, jandarmii şi cadrele ISU Dolj vor fi la datorie în perioada minivacanţei de 1 Mai şi a Sărbătorilor Pascale. Oamenii legii vor asigura măsurile de ordine, vor desfăşura activităţi de prevenire a infracţiunilor stradale, rutieriştii vor fi prezenţi în zona centrelor comerciale în aceste zile pentru fluidizarea traficului şi vor fi organizate de acţiuni de control la agenţii economici.

Aproximativ 450 poliţişti vor patrula zilnic, în această perioadă, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale, aplanarea stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infractoare şi fluidizarea traficului rutier, după cum au comunicat reprezentanţii IPJ Dolj.

Poliţiştii doljeni îşi vor desfăşura activităţile ca de obicei, în sistem integrat – echipe mixte de ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei de Frontieră Dolj, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, precum şi cu agenţi din cadrul Poliţiilor Locale. Poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică din judeţ acţionează pentru prevenirea furturilor şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică optim minivacanţei de 1 Mai şi sărbătorile pascale. Structurile de poliţie cu profil economic împreună cu specialişti ai Direcţiei Sanitare, Autorităţii Sanitar-Veterinare şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului acţionează îndeosebi în pieţe, târguri, locuri de sacrificare a animalelor pentru verificarea modului în care sunt respectate normele igienico-sanitare. De asemenea, în unităţile de alimentaţie publică şi complexele comerciale sunt desfăşurate acţiuni de verificare şi control pentru prevenirea şi constatarea ilegalităţilor şi pentru combaterea evaziunii fiscale.

„Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj îi asigură, ca în fiecare an, pe doljeni cu privire la faptul că poliţiştii vor fi prezenţi în zona lăcaşelor de cult unde vor avea loc manifestări religioase, dar şi în alte zone unde vor fi organizate manifestări cultural-artistice”, după cum a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

La activităţile de asigurare a ordinii şi liniştii publice vor participa şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova. Astfel, în municipiul Craiova, aproximativ 100 de jandarmi din cadrul IJJ Dolj vor asigura măsurile de ordine publică, având în vedere numărul mare de persoane participante, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Dumitru” şi Biserica „Madona Dudu”, la biserica din localitatea Cârcea şi mănăstirea din Maglavit, pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţilor specifice organizate cu acest prilej, precum şi în zona altor lăcaşe de cult din Calafat, Băileşti, Segarcea, Filiaşi şi Bechet. De asemenea, 200 de jandarmi din cadrul GJMb Craiova vor asigura măsurile de ordine publică la mânăstirile Călui, Strâmba – Jiu, Bistriţa; la sărbători câmpeneşti – Zilele localităţii Brădeşti şi alte locuri de agrement din zona de responsabilitate.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.