IPJ Dolj, partener al proiectului „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”


Delegaţii formate din reprezentanţi ai IPJ Dolj și instituțiilor similare din Serbia şi Bulgaria sunt au fost prezente în municipiul Calafat pentru a participa la o nouă acţiune în cadrul proiectului „Trafic Rutier la Frontiera Albastră”.

Activitatea are caracter de continuitate, acesta fiind cea de-a zecea misiune  de acest gen, organizată de Serviciul Poliţiei Rutiere al IPJ Dolj. Acţiunea a constat în controlul documentelor conducătorilor auto şi a celor care însoţesc transporturile de mărfuri, respectarea timpilor de mers şi de staţionare şi verificarea din punct de vedere tehnic a autovehiculelor din trafic. Din delegaţii au făcut parte câte doi poliţişti rutieri din judeţele Vidin si Vratsa – Bulgaria şi judeţul Zajecar - Serbia, însoţiţi cu maşinile cu care aceştia acţionează de obicei, iar din partea I.P.J. Dolj – poliţişti ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene şi ai Poliţiei Municipiului Calafat. Poliţiştii străini, oaspeţi ai instituţiei noastre au fost întâmpinaţi de către doamna comisar şef de poliţie Maria Păun la sediul unităţii de poliţie, după care a avut loc o şedinţă de instruire, condusă de către domnul comisar şef de poliţie Marius Stamin, şeful Biroului Drumuri Naţionale, ocazie cu care au fost prezentate obiectivele urmărite în cadrul activităţii, precum şi mocul de acţiune. Poliţiştii prezenţi s-au împărţit în două echipe care au acţionat pe D.N. 56 A Maglavit – Drobeta Turnu Severin şi pe bretelele de acces în municipiul Calafat.  În timpul acţiunii s-a urmărit în special depăşirea regimului legal de viteză, portul centurii de siguranţă, verificarea stării tehnice a autovehiculelor şi legalitatea transporturilor de persoane sau mărfuri. Poliţiştii bulgari şi sârbi au avut prilejul de a acorda sprijin poliţiştilor români în cazul controlului documentelor conducătorilor de autovehicule înmatriculate în  Bulgaria, respectiv Serbia. Poliţiştii au verificat documentele a 96 de conducători auto depistaţi în trafic, 54 dintre aceşti fiind la volanul unor autovehicule înmatriculate în Bulgaria. Cele două echipaje, ca urmare a activităţilor de supraveghere şi control trafic rutier  au constatat 28 abateri de natură contravenţională dintre care: 14 la regimul vitezei, 6 pentru lipsă asigurare auto obligatorie, 3 pentru circularea pe drumurile publice fără atestate de verificare a stării tehnice, iar restul pentru lipsă documente conducători auto. De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare şi reţinute 6  plăcuţe de înmatriculare. Nu au fost înregistrate accidente rutiere comise pe fondul vitezei excesive sau a depăşirilor neregulamentare, astfel că, putem afirma faptul că scopul misiunii a fost îndeplinit.

La finele misiunii, toţi participanţii la acţiune au concluzionat faptul că acţiunile din cadrul proiectului menţionat anterior reprezintă un real schimb de experienţă pe linie de poliţie rutieră, cu atât mai mult cu cât,  în cel mai scurt timp urmează să se deschidă podul  Calafat- Vidin,  ce va conduce la o fluenţă  mai mare a traficului rutier, iar poliţiştii români şi bulgari trebuie să sporească controalele autovehiculelor în vederea prevenirii şi combaterii  evenimentelor rutiere, dar şi a transportului ilicit de persoane şi mărfuri.

Sursa:www.lupamea.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.