Mănăstirea Maglavit îşi sărbătoreşte hramul

Credincioşi din toată Oltenia sunt aşteptaţi astăzi la Mănăstirea Maglavit, de praznicul „Izvorul Tămăduirii”, hramul sfântului aşezământ monahal. Cu acest prilej, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de un sobor de preoţi. Piatra de temelie a mănăstirii a fost pusă la data de 14 septembrie 1935, de episcopul râmnicean Vartolomeu Stănescu. Mănăstirea poartă ca hramuri „Izvorul Tămăduirii” şi „Naşterea Maicii Domnului”. Existenţa ei se leagă de persoana lui Petrache Lupu, un localnic din Maglavit, care, potrivit tradiţiei, a avut mai multe viziuni pe locul pe care stă astăzi ridicată mănăstirea.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.