Medicii recomandă cumpătare la masa de Paşte

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus

De Paşte, mesele copioase şi alcoolul consumat în exces se pot încheia nefericit, cu o vizită neprogramată la spital. Astfel, pornind şi de la ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, medicii recomandă cumpătare, pentru a evita problemele de sănătate cum ar fi pancreatita acută, colicile biliare şi toxiinfecţiile alimentare, cel mai des întâlnite în zilele de sărbătoare.

Medicii craioveni avertizează că masa de Paşte nu trebuie sub nici o formă să se transforme într-un prilej de exces alimentar şi bahic. Un consum cumpătat de produse tradiţionale şi băutură este recomandat pentru a nu trece de la masa festivă direct pe patul camerelor de gardă. Fripturile suculente, drobul, cozonacii şi dulciurile trebuie consumate cu moderaţie pentru că toate aceste preparate culinare sunt digerate greu de organism.

Bolnavii cronic sunt sfătuiţi să opteze pentru carne de pasăre sau de vită, fiartă sau la grătar. Aceeaşi recomandare se aplică şi în cazul cardiacilor, diabeticilor şi persoanelor cu afecţiuni digestive renale. Sarea şi condimentele – ardei iute, hrean, usturoi – trebuie consumate cu prudenţă, mai ales de persoanele cardiace. Medicii atrag însă atenţia şi în ceea priveşte consumul de alcool. Nu este indicat, spre exemplu, amestecul de băuturi, în special spirtoase.

Bolnavii trebuie să continue tratamentul

Nici dulciurile nu trebuie consumate în exces, incluzând aici tradiţionalul cozonac cu nuci sau stafide ori torturile sau prăjiturile cu cremă. Cei care optează pentru un stil de viaţă sănătos până la capăt pot înlocui fără regrete dulciurile cu fructe şi legume. Atenţie mare şi la băuturile consumate. Trebuie evitate pe cât posibil sucurile carbogazoase. Aportul de lichide trebuie să fie de minimum 2 litri pe zi. Recomandate sunt ceaiurile neîndulcite de plante, apa plată sau sucurile naturale.

Totodată, bolnavii cronic nu trebuie să întrerupă regimul recomandat de medic în această perioadă. Persoanele cu afecţiuni cunoscute vor păstra continuu legătura cu medicii curanţi pentru a evita agravarea stării de sănătate şi luarea unor măsuri profilactice suplimentare.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.