Advertisement

Podul Calafat-Vidin, inaugurat pe 14 iunie

Calafat News
joi, mai 23, 2013 | 13:50 Last Updated 2013-05-23T10:50:51Z

Noul pod peste Dunăre, între Calafat şi Vidin, va fi inaugurat la data de 14 iunie, a anunțat ieri administrația prezidențială a Bulgariei.

Potrivit agerpres.ro, data a fost stabilită de comun acord de preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, premierul României, Victor Ponta, şi comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, care s-au întâlnit miercuri la Bruxelles.

Podul Calafat-Vidin este considerat cel mai important proiect de infrastructură realizat de tara noastră în colaborare cu Bulgaria, în ultimele decenii. Acesta are o lungime de aproximativ doi kilometri, fiind cel mai lung pod pe Dunăre, şi este dotat cu două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru bicicliști. În 2011, costurile construcției erau estimate la 225 de milioane de euro, însă anul acesta oficialii au declarat că, cel mai probabil, se va depăși pragul de 250 milioane.

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat ieri Legea de ratificare a Acordului dintre Guvernul României şi cel al Bulgariei care prevede constituirea unei societăți româno-bulgare pentru exploatarea podului Calafat-Vidin. Potrivit Administrației Prezidențiale de la București, acordul pentru constituirea societății mixte a fost semnat la Sofia pe 28 februarie 2013.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Podul Calafat-Vidin, inaugurat pe 14 iunie

Trending Now

Advertisement