S-a semnat contractul pentru reabilitarea reţelei de apă Calafat – Poiana Mare


Reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia SA a semnat contractul de lucrări CL03 „reabilitarea captării şi staţiei de tratare Calafat, conducta de aducţiune Calafat - Poiana Mare, modernizarea staţiei de epurare Calafat”.

Contractul de vucrări a fost semnat azi marţi cu un consorţiu format din SC Coral SRL Tulcea şi SC Energomontaj SA. Valoarea contractului este de 38.965.721,53 lei fără TVA,  cu o durată de execuţie de 22 de luni, începând cu data emiterii ordinului de începere a lucrărilor şi face parte din proiectul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Judeţul Dolj”, cofinanţat din Fondul de Coeziune (FC) prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu, Axa prioritară 1. Lucrările incluse în proiect pentru oraşul Calafat, localitatea Ciupercenii Vechi şi comuna Poiana Mare sunt structurate în două categorii: reabilitarea captării şi staţiei de tratare Calafat cu o  capacitate de 40.000 PE – conducta de aducţiune de la Calafat la Poiana Mare şi modernizarea staţiei de epurare Calafat cu o capacitate de 30.000 PE (îndepărtare chimică a fosforului).

Lucrările cuprind reabilitarea captării şi staţiei de tratare Calafat, reabilitarea criburilor, reabilitarea staţiei de pompare a apei brute, reconstrucția decantoarelor, reabilitarea celor 6 filtre rapide gravitaționale existente, demolarea sau reabilitarea facilității de preparare a reactivilor și a altor clădiri pentru produsele chimice, înlocuirea echipamentelor mecanice, electrice și auxiliare, îngroșător de nămol, unitate de deshidratare, paturi de nămol, stație de pompare apă tratată, integrarea în sistemul SCADA, echipare laborator stație de tratare, conducta de aducțiune de la Calafat la Poiana Mare în lungime totală de 17 Km. Modernizarea staţiei de epurare Calafat se va face prin echiparea staţiei cu echipamente de stocare şi dozare sare metalică  cu pompe cu turație variabilă pentru dozarea soluției de coagulat la cele două bazine cu nămol activat existente, proporțional cu debitul de apă uzată intrat, conducte de legătură, echipament MEICA pentru operarea noului sistem.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.