Ziua Internaţională a Dansului sărbătorită şi la Calafat


Ziua de 29 aprilie a marchat la nivel mondial, Ziua Internaţională a Dansului. În 1982, Institutul Internaţional de Teatru (ITI), prin Comitetul Internaţional al Dansului (CID), a hotărât ca, în fiecare an, pe 29 aprilie, să se sărbătorească Ziua Internaţională a Dansului. Intenţia Zilei Internaţionale a Dansului şi a mesajului său este să îi aducă laolaltă, în această zi, pe toti cei interesaţi de dans, să sărbătorească această formă de artă şi să-i dezvăluie universalitatea, să depăşeasca toate barierele politice, culturale, etnice şi să aducă împreună oameni în pace şi prietenie printr-un limbaj comun.

   La Calafat, în premieră, Sorina Dumitraşcu, profesoară pe disciplina educaţie plastică, a pregătit un spectacol de muzică şi dans modern în Centrul Civic al municipiului Calafat. Începând cu ora 20.00, cei prezenţi au avut bucuria de participa la o demonstraţie de dans susţinută de elevii cei mai talentaţi ai şcolilor generale şi liceelor din Calafat.

Mesajul artistic a fost receptat, iar calafetenii care au dat curs invitaţiei au avut plăcerea de a petrece o seară minunată pe ritmuri de dans modern. “Copiii au cea mai mare bucurie atunci când dansează sau ascultă muzică , se simt liberi şi mult mai apropiaţi unul de celălalt, şi poate ăsta este cel mai mare câştig – comunicarea sută la sută reală, fără tastatură şi mouse” ne-a declarat la încheierea manifestării, prof. Sorina Dumitraşcu.

CRISTIAN RUDĂREANU

Un comentariu

  1. CITIŢI PE ,, CALAFAT LIVE ,, - ŞOCANT - 100 MUNCITORI INTOXICAŢI CU INSECTICIDE LA MAGLIERIE CRISTIAN IMPEX SRL CALAFAT !
Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.