Advertisement

615 elevi de clasa a VIII-a, corigenţi sau repetenţi

Calafat News
joi, iunie 27, 2013 | 08:25 Last Updated 2013-06-27T05:25:57Z
Sute de elevi renunţă anual la şcoală pentru a se apuca de muncă. La nivel naţional, cifrele vorbesc de la sine, 8% dintre elevi rămân acasă după ce termină opt clase şi nu învaţă nicio meserie. Rămân corigenţi, repetenţi sau pur şi simplu vor să se apuce de muncă pentru a aduce un venit familiilor din acre provin.
Cei mai mulţi dintre ei sunt de la ţară, din familii extrem de sărace care nu îşi mai permit să îi susţin financiar în şcoli la oraş. Dintre cei 5.982 de elevi doljeni înscrişi la începutul anului şcolar, 141 au rămas corigenţi, 193 dintre ei sunt nevoiţi să mai repete clasa a VIII-a fiind declaraţi repetenţi, iar cu situaţia neîncheiată avem alţi 281 de copii. La nivel naţional, abandonul şcolar a înregistrat de la an la an un trend descendent, de la 18 la sută la 15 la sută în 2009, pentru ca în 2010-2011 să crească din nou, ajungând la 16 la sută. Rata abandonului şcolar în urmă cu doi ani în România era de 20%, până în 2014 fiind prognozată să scadă la o rată de 15%. Pentru cei care doresc să urmeze un liceu, dar trebuie să treacă de corigenţe, trebuie să ştie că, pentru elevii din clasa a VIII-a, examenele de corigenţă vor avea loc în perioada 19-21 august. Elevii din clasele terminale de liceu, cei din anul de completare şi cei care au parcurs stagii de pregătire practică vor putea susţine examenele de corigenţă între 7 şi 8 august.

Altă perioadă de examinare

Pentru elevii din clasele din învăţământul primar şi cei din învăţământul gimnazial şi liceal, altele decât cele terminale, precum şi pentru cei din clasele învăţământului profesional şi cei din clasele din şcoala postliceală şi de maiştri, examenele de corigenţă vor avea loc în perioada 2-6 septembrie. „Elevii din clasa a VIII-a care vor susţine şi promova examenul de coringenţă se vor putea înscrie la admiterea în clasa a IX-a pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu şi de liceu, precum şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică şi cei din anul de completare care nu pot participa la sesiunile de corigenţă stabilite pentru aceste clase în luna august se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţă, din perioada 2-6 septembrie. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu şi de liceu, precum şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică şi cei din anul de completare care s-au prezentat la sesiunile de corigenţe pentru aceste clase din luna august şi care nu au promovat examenele de corigenţă vor fi declaraţi repetenţi şi nu mai au dreptul să se prezinte la sesiunea din 2-6 septembrie”, a precizat Georgică Florea-Bercea, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj.

Bac-ul de toamnă

Elevii din clasele terminale de liceu care vor susţine şi promova examenele de corigenţă se vor putea înscrie pentru sesiunea din august-septembrie a examenului de bacalaureat, în data de 9 august.

Sursa:www.lupamea.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • 615 elevi de clasa a VIII-a, corigenţi sau repetenţi

Trending Now

Advertisement