Dunărea a depășit cotele de atenție

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în țara, secțiunea Baziaș, în intervalul 06.06.2013 – 17.06.2013 a fost în creștere până la valoarea de 10600 mc/s, conform diagnozei și prognozei INHGA-CNPB, situându-se peste media multianuală a lunii iunie (6400 mc/s).

Conform prognozei Sistemului Hidro Energetic Național Porțile de Fier, debitul afluent prognozat în secțiunea Baziaș pentru intervalul 16.06.2013 – 17.06.2013, ora 07.00 = 10500 mc/s. Debite instantanee la ora 06.00: debitul defluent la PF1 = 10950 mc/s, debitul defluent la PF2 = 10707 mc/s. La ora 06.00 nivelurile pe fluviul Dunărea se situează peste cotele de atenție la stațiile hidrometrice: Gruia (județul Mehedinți) a fost depășită cota de atenție cu 16 de cm, la Calafat,a fost depășită cu 34 cm, la Bechet,  a fost depășită cota de atenție cu 37 cm. Până la această dată nu s-au semnalat pagube materiale și pierderi de vieți omenești, nu au fost obiective și localități inundate, nu s-au semnalat evenimente deosebite în teritoriul administrat de Administrația Bazinală de Apă Jiu. Începând cu data de 16.06.2013, ora 06:00, este în vigoare cod galben (Faza I-a de apărare) pe Dunăre pe sectorul Gruia-Zimnicea (județele Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman). În următorul interval debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș), conform prognozei INHGA va fi în scădere până la valoarea de 10.500 mc/s. Pentru intervalul 19.06.2013 – 23.06.2013 conform prognozei elaborate de INHGA -CNPB, debitul Dunării la intrarea în țară (secțiunea Baziaș) va fi în scădere pe toată perioada, situându-se în ultima zi a intervalului de prognoză la valoarea de 10.000 mc/s, peste media multianuală a lunii iunie (6400 mc/s). Se continuă monitorizarea evoluției nivelurilor și debitelor fuviului Dunărea, precum și a lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor, aflate în administrarea A.B.A Jiu, din arealul afectat prin formațiile de lucru: Formația Dunăre-Bistreț monitorizează cu o echipă alcatuită din 10 muncitori lucrările hidrotehnice din administrarea A.B.A Jiu pe digurile de la Dunăre din incintele Ghidici-Rast-Bistreț și Bistreț-Nedeia-Jiu, precum și digurile de la polderul Bistreț. Formația Dunăre-Nedeia monitorizează cu o echipă alcatuită din 12 muncitori lucrările hidrotehnice din administrarea A.B.A Jiu pe digurile de la Dunăre din incintele Bechet-Dăbuleni, Bechet- Lișteava, Bistreț-Nedeia-Jiu, de la cantonul Stejarul (situat în dreptul localității Măceșul de Jos) până la Dăbuleni. În urma monitorizării s-a constatat că lucrările hidrotehnice cu rol de apărare digurile sunt în stare bună de funcționare și corespund scopului pentru care au fost executate. Nu există eroziuni în corpul digurilor. Starea taluzurilor este corespunzătoare, fiind înierbate corespunzător, neconstatându-se galerii de rozătoare.

S-a verificat stocul de materiale și mijloace de apărare, fiind pregătite următoarele materiale de intervenţie: nisip transportat la cantoanele de la Dunăre - 120 mc, saci - 10000 buc, geotextil – 10000 mp,  folie – 8000 mp,  pari cu L=1,5 m – 9300 buc,  dulapi – 126,4 mc, scândură – 141 mc, plasă de sârmă – 6680 kg,  alte materiale și mijloace de apărare. În cazul în care situația va impune intervenții operative mecanizate, A.B.A Jiu prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj va deplasa în teritoriu mijloace și utilaje de intervenție (mașini și utilaje), astfel: excavator – 2 buc, buldoexcavator – 1 buc, încărcător frontal – 1 buc, buldozer – 1 buc,  autobasculante – 1 buc de 24 tone – 1 buc de 16 tone.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.