News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Evaluarea hazardelor naturale şi tehnologice în Lunca Dunării

Evaluarea hazardelor naturale şi tehnologice în Lunca Dunării

Ieri, la Casa de Cultură din Dăbuleni  a avut loc un eveniment de diseminare în cadrul unui proiect european desfăşurat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria, intitulat „Evaluarea hazardelor naturale şi tehnologice în Lunca Dunării, la graniţa româno-bulgară, sectorul Calafat-Vidin – Turnu Măgurele-Nikopol”, coordonat de Institutul de Geografie al Academiei Române, Bucureşti. Activitatea de diseminare s-a adresat atât autorităţilor locale, cât şi cadrelor didactice şi elevilor de la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu ” din Dăbuleni, Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” din Călăraşi, Liceul Teoretic Bechet şi Şcoala Gimnazială nr. 1 Dăbuleni, la acţiune participând peste 350 de persoane. În cadrul evenimentului, o echipă de cercetători de la Institutul de Geografie a prezentat hărţi de expunere la evenimente naturale extreme, cum ar fi inundaţii, secetă, fenomene meteorologice periculoase, eroziune, precum şi la accidente tehnologice şi poluarea apei potabile. „Un accent deosebit s-a acordat vulnerabilităţii comunităţilor umane la hazarde hidrologice, în contextul  pericolului reprezentat de inundaţiile care au loc în această perioadă în bazinul superior al Dunării”, a precizat prof Luminiţa Diaconu, directorul adjunct al Liceului Teoretic „Constantin Brâncoveanu”.

Sursa:www.cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu