S-a încheiat Evaluarea Naţională. Sâmbătă se afişează notele!

Proba de matematică de la Evaluarea Naţională a decurs, ieri, fără nici un incident în Dolj, încheind astfel examenul pentru elevii de clasa a VIII-a. Mâine se vor afişa primele rezultate, iar elevii nemulţumiţi de note vor avea la dispoziţie 4 ore pentru a depune eventuale contestaţii. În sălile de examen s-au aflat 5.120 de elevi care au terminat clasa a VIII-a. În cele două ore pe care le prevede regulamentul, aceştia au trebuit să rezolve mai multe exerciţii şi probleme de matematică pentru a lua punctajul maxim sau, cel puţin, nota de trecere.

Ieri, imediat după terminarea examenului, reprezentanţii ISJ Dolj au declarat că această probă de evaluare a cunoştinţelor nu a ridicat probleme profesorilor supraveghetori, nefiind semnalat nici un incident care să fi apărut în timpul rezolvării subiectelor. La proba de matematică, ultima în cadrul Evaluării Naţionale, nu s-au prezentat totuşi 216 elevi care au fost declaraţi absenţi.

Doi elevi au dat proba la matematică din spital

Singurele cazuri mai aparte în timpul acestei probe au fost doi elevi care, din motive medicale, nu s-au putut deplasa în sălile de examen. Aflaţi în această situaţie, ei au susţinut proba de pe patul de spital. De altfel, ca şi în cazul examenului de Bacalaureat, regulile de susţinere a probelor au fost foarte stricte, elevii fiind atenţionaţi că vor primi nota 1 dacă sunt prinşi cu materiale ajutătoare.

Primele rezultate vor fi afişate în cursul zilei de mâine, pe 29 iunie, de dimineaţă şi până la ora 16.00, tabelele cu notele candidaţilor putând fi consultate la cele 157 centre de examen care au fost organizate în Dolj. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00, pot fi depuse eventualele contestaţii. Între 30 iunie şi 2 iulie vor fi rezolvate aceste contestaţii, iar pe 3 iulie vor fi afişate rezultatele finale la Evaluarea Naţională. Nota obţinută reprezintă 50% din media de admitere la liceu.

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.