Advertisement

Peste 116.000 de doljeni vor primi ajutoare alimentare de la UE

Calafat News
luni, iulie 22, 2013 | 17:03 Last Updated 2013-07-22T14:03:55Z
Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, anunţă că peste 116.000 de doljeni vor primi, în 2013, pachete cu produse distribuite în cadrul „Planului anual European de furnizare Ajutoare alimentare în beneficiul persoanelor cele mai Defavorizate”(PEAD). „Consiliul județean se implică și în acest an în acțiunea de distribuire a produselor alimentare către persoanele defavorizate din Dolj. 

Legea defineşte foarte clar această categorie a «persoanelor defavorizate», în care sunt incluse familiile şi persoanele singure care au un venit minim garantat stabilit şi primesc ajutor social, şomerii, pensionarii din sistemul public ale căror drepturi sunt sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate – atât adulţi, cât şi copii, precum şi persoanele invalide veteranii sau văduvele de război, persecutaţii politic, eroii martiri ai revoluţiei. În acest an, din evidența pe care o avem la dispoziţie, peste 116.000 de persoane vor primi ajutoare alimentare constând în făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr şi conserve cu carne de porc.

Cu siguranţă, ineditul programului din 2013 constă în distribuirea de zacuscă, produs pe care beneficiarii PEAD îl vor primi la pachet cu celelalte bunuri alimentare. Într-un grafic stabilit cu Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, se estimează că distribuirea alimentelor către depozitele în care vor fi înmagazinate produsele se va face începând cu 1 august. Mă bucur că, prin intermediul PEAD, un program dezvoltat cu ajutorul Uniunii Europene, consiliul județean vine în sprijinul persoanelor care, din nefericire, sunt lipsite de resursele financiare necesare unui trai decent. Sigur că pentru aceşti oameni ar fi nevoie de mai mult, dar cred că este un ajutor binevenit”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Un număr de 116.556 de persoane din județul Dolj au dreptul la ajutoare alimentare distribuite prin PEAD, fiind împărțite în următoarele categorii: beneficiari pe baza venitului minim garantat – 38.508 persoane, șomeri – 26.050, pensionari – 39.804, persoane cu handicap – 12.194.

Fiecare beneficiar primește un pachet care conţine: 10 kg de făină, 7 kg de mălai, 0,5 kg de paste făinoase, 4 litri de ulei, 0,8 kg de roșii în suc propriu, 0,4 kg de zacuscă, 0,250 kg de miere, 0,300 kg de carne de porc conservată şi 2 kg de zahăr.

Sursa:www.craiovaforum.ro
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Peste 116.000 de doljeni vor primi ajutoare alimentare de la UE

Trending Now

Advertisement