Campanie de VACCINARE a elevilor. Vezi când începe

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Şcoala a început, iar medicii se pregătesc de campania de vaccinare a elevilor. Astfel, potrivit Ministerului Sănătăţii, în luna octombrie vor fi vaccinaţi elevii de clasa I, în luna noiembrie vor fi vaccinaţi elevii din clasele a IX şi a X-a, urmând în ca în luna decembrie să fie vaccinaţi elevii de clasa a II-a. În perioada aprilie-mai 2014 urmează să se facă vaccinarea la clasa a VIII-a.

Ministerul Sănătăţii a stabilit calendarul campaniilor de vaccinare a elevilor pentru anul şcolar 2013-2014. Astfel, în perioada 7 – 18 octombrie, elevii de clasa I vor fi vaccinaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului, în perioada 4 – 15 noiembrie se va face vaccinarea diftero-tetanică la clasa a IX-a (restanţieri din anul şcolar 2012-2013) şi la clasa a X-a (restanţieri din anul şcolar 2011-2012).

În perioada 2-13 decembrie, se va face vaccinarea antipoliomielitică la elevii de clasa a II-a. Pentru prima data s-a inclus această vaccinare şi la copiii în vârstă de 6 ani, care sunt în clasa pregătitoare.

În aprilie – mai 2014 urmează să se facă vaccinarea diftero-tetanică la clasa a VIII-a.
Până la demararea campaniilor şcolare, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) trebuie să trasmită Ministerului Sănătăţii necesarul dozelor de vaccin.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, aceste campanii de vaccinare se adresează tuturor copiilor de vârstă eligibilă, şcolarizaţi şi nescolarizaţi. Vaccinarea copiilor nescolarizaţi se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

Între două administrări succesive ale aceluiaşi tip de vaccin se va păstra un interval minim de 28 de zile. Reacţiile adverse vor fi investigate şi raportate în conformitate cu metodologia de supraveghere.

Sursa: RTV.net

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.