Vinul de Segarcea şi „plăcintarii” de Dăbuleni, la vânzare pe internet

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
După un an bun pentru viticultorii şi legumicultorii doljeni, rezultatele se văd nu doar pe tarabe, ci şi pe internet. Dacă până acum ceva timp afacerile micilor producători agricoli din judeţul nostru au prosperat doar datorită recomandărilor făcute de clienţi şi activităţii derulate în pieţe, mai nou aceştia îşi promovează produsele pe site-urile de specialitate. Fotografiile cu „struguri de Segarcea sau de Băileşti”, cele cu dovleac plăcintar din Dăbuleni, cu gogoşari pentru murat, cu borcane de zacuscă şi tocană de legume, acestea sunt baza ofertelor postate pe internet şi cea mai bună dovadă că recolta din această toamnă a fost pe măsura aşteptărilor doljenilor.
de Octavia Hantea

Strugurii s-au făcut din belşug în mai toate satele din judeţul Dolj, aşa că după ce vremea mustului a cam trecut, specialiştii în viticultură spun că anul acesta vinul va fi mult şi bun. Renumiţi în întreagaţarăpentru soiurile de vin, segărcenii pun mare preţ pe modul în care culeg şi stroşesc strugurii, preferând să-şi păstreze secretul în propriile gospodării. Important este, spun ei, ca strugurii să fie bine copţi şi foarte dulci, butoaiele sau damigenele să fie spălate ca la carte şi astfel vinul nu are cum să nu te îmbie cu gustul şi aroma lui.

Producţie triplă
Deşi producţia de struguri este cea mai bună din ultimii trei ani, triplă comparativ cu cea de anul trecut, viticultorii doljeni se plâng că nu prea au cui să vândă produsele. „S-au făcut struguri în toate satele din Dolj şi nu prea se caută. Am tot lăsat la preţ, dar nici aşa nu prea merge. Anul trecut nu am avut ce să dăm, la cât s-au căutat. Vom face vin şi vom vedea dacă va avea căutare, mai spre iarnă. Strugurii au preţuri diferite, în funcţie de soi. Oricum, nu sunt scumpi. Nici vinul nu va fi scump, dar aici calitatea îşi spune cuvântul. Foarte important este procesul de vinificaţie, dar cum bucătarul are secretul lui şi noi, cei din Segarcea, avem secretul nostru”, a spus unul dintre locuitorii oraşului Segarcea.

Comerţ electronic cu struguri
Pentru a lărgi piaţa de desfacere, tot mai mulţi mici producători din judeţul nostru aleg să-şi promoveze produsele pe internet. Site-urile de specialitate sunt pline de astfel de anunţuri, segărcenii şi băileştenii numărându-se şi ei printre actorii pieţei de publicitate online. Ofertele sunt variate, preţurile se negociază şi pentru a fi siguri că potenţialul client ia în calcul anunţul, comercianţii pun mare preţ pe fotografierea recoltei şi postarea imaginilor pe site-urile cu pricina. Pentru a-şi convinge cumpărătorii, fiecare negustor vine cu anumite bonusuri, un kilogram de struguri costând între 1 leu şi 4 lei. „Vând struguri (calitate superioară) de masă: Victoria, Afuzalii, Tămâioasă neagră (4 lei/kilogram, negociabil) şi de vin: Crampoşie, Riesling, Sauvignon, Fetească, Roial, 1001 şi Gama Neagră (1,5 lei/kilogram, negociabil). Relaţii la numărul de telefon afişat, după ora 17:00”, „Struguri Sauvignon, cea mai bună calitate, obţinuţi fără a fi stropiţi cu substanţe chimice”, „Vând struguri, preţ negociabil, cules şi adus acasă gratuit” sau „Vând struguri-ananas-1,5 lei/kilogarmul, negociabil în funcţie de cantitate”, aşa sună o parte dintre anunţurile doljenilor. De precizat că în Segarcea sunt 1.100 de hectare cu viţă-de-vie de diverse soiuri.

Ofertă variată şi la vinuri
Oferte sunt şi pentru doljenii care nu au cum să-şi facă singuri vinul. Astfel, licoarea lui Bachus este vândută la preţuri negociabile, cuprinse între 4 şi 7 lei/litru, bonusurile venind la pachet cu soiurile de vin. „Vând vin, calitate superioară, alb sau roşu, preţuri între 4 şi 7 lei/litru. Rog seriozitate”, „Cumperi 50 de litri de vin de Segarcea şi primeşti 5 litri gratuit! Preţ 5 lei/litru” „Vând ţuică tare de comină (struguri), preţ 17 lei/litru. Calitate garantată”, se arată în postările podgorenilor din Dolj.

Dovleacul pentru copt, printre liderii sezonului
Alte produse bine promovate pe internet sunt nucile, gogoşarul, castraveţii, şi dovleacul pentru copt. Albi sau galbeni, aceşti „uriaşi” ai sezonului, după cum îi numesc negustorii din Dăbuleni, căci de aici provin, sunt la mare căutare, preţurile fiind cuprinse între 1 leu şi 1,3 lei/kilogramul, în vreme ce nucile se vând cu 8 lei/kilogamul, gogoşarul cu 2,3 lei/kilogramul şi castraveciorii cu 2 lei/kilogramul. „Vând dovleci de copt, calitate superioară, cantitate: 10 tone, 1leu/kg”, „Vând dovleci uriaşi, pentru copt sau placintă. Pot fi livraţi oriunde pe ruta Craiova-Calafat” sau „Vând dovleac plăcintar, în cantităţi mici şi mari. Producţie proprie. Pentru mai multe detalii contactaţi-ne. Poze reale”, îşi prezintă marfa câţiva proprietari ai „uriaşilor plăcintari”.

Zacusca, murăturile şi tocana de legume, pe site-urile de specialitate 
În plus, cine vrea să îşi umple cămara pentru iarnă şi nu are timp să stea în bucătărie, are la dispoziţie oferta gospodinelor din Dolj. Acestea s-au gândit să pună la dispoziţia potenţialilor clienţi bunătăţi variate, zacusca, tocana de legume şi murăturile asortate fiind cele mai căutate. „Vând zacuscă de vinete 6lei/borcanul -400g, zacuscă de ciuperci sau fasole 7 lei/borc/400g, tocană de legume cu 5 lei/borc/400g, ardei în sos 5,50lei/borc/400g, salată pentru fripturi 8,00lei/borc/400g. La comandă mai pregătesc şi murături asortate, varză murată, gogoşari şi castraveţi în oţet, toate pregătite ca la mama acasă, pentru cămara dumneavoastră”, aşa îşi prezintă oferta, Mariana din judeţul Dolj. Cu preţuri sub cele practicate de magazine şi mai ales datorită faptului că respectă reţetarul bunicii, doljencele maestre în arta culinară reuşesc să-şi rotunjească veniturile lunare, existând şi situaţii când gospodinele, casnice fiind, trăiesc doar din aceste câştiguri. Pentru acestea, cele mai bune luni sunt septembrie, octombrie şi noiembrie, sumele obţinute fiind cuprinse între 1.000 şi 1.500 de lei/lunar.

Sursa:www.indiscret.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.