News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Doljenii au pierdut calificarea pe teren, dar o pot revendica la masa verde

Doljenii au pierdut calificarea pe teren, dar o pot revendica la masa verde

La finalul jocului, delegaţii reprezentativei doljene au depus contestaţie în privinţa dreptului de evoluţie a jucătorului Nazare, de la selecţionata Braşovului.

Selecţionata de amatori a Doljului n-a reuşit să se impună în partida decisivă pentru prezenţa în semifinalele Cupei Regiunilor, disputată ieri, la Calafat. Elevii îndrumaţi de Toma Dorel şi Bogdan Budescu au cedat la două goluri diferenţă în faţa reprezentativei similare a Braşovului, care a obţinut pe moment calificarea în faza următoare. Însă, după încheierea celor 90 de minute, delegaţii reprezentativei doljene au contestat dreptul de joc al unui fotbalist amator din selecţionata braşoveană.

Este vorba despre Nazare, care, după informaţiile aflate de staff-ul tehnic al formaţiei doljene, a evoluat sub contract profesionist la o formaţie de Liga a III-a, iar conform regulamentului Cupei Regiunilor, absolut toate judeţele participante trebuie să aibă jucători exclusiv amatori, ce nu au înregistrat până la momentul actual un contract profesionist şi nu au evoluat în primele trei ligi naţionale. Se pare că prezenţa jucătorului Nazare de la Braşov încalcă aceste reguli, iar doljenii au depus o contestaţie, care va fi analizată în cel mai scurt timp de către Federaţia Română de Fotbal. Dacă va fi îndreptăţită de forul de specialitate, selecţionata de amatori a Doljului poate câştiga acest meci la masa verde şi, respectiv, să obţină calificarea în semifinalele competiţiei.

N-am reuşit să ne impunem în partida decisivă, dar nu a fost corect că ei au folosit jucători ce nu au drept de joc în această competiţie. De altfel, noi am şi depus contestaţie pentru acest lucru şi vom aştepta decizia FRF, care va fi cu siguranţă în favoarea noastră. În privinţa jocului, braşovenii au fost mai pragmatici, am luat două goluri uşoare, care puteau fi evitate, dar asta este, ăsta este fotbalul. Nu a fost frumos că au folosit jucători ce au evoluat în Liga a III-a, când regulamentul acestei competiţii spune clar că este interzisă introducerea pe teren a unui jucător ce a avut contract profesionist şi a evoluat într-o ligă superioară. Este o cupă destinată exclusiv amatorilor. Aşa şi noi puteam să cooptăm în lot jucători ce au evoluat în ligile superioare, însă noi am decis să fim corecţi şi să folosim fotbaliştii amatori ai acestui judeţ. Acum aşteptăm să se rezolve contestaţia şi să vedem ce decizie va lua comisia de specialitate.
A declarat, pentru “Ediţie Specială”, Toma Dorel, antrenorul selecţionatei de amatori a Doljului

Doljenii au primit câte un gol pe fiecare repriză, iar şansele calificării de pe poziţia a doua a grupei sunt nule.
Ocupantele locurilor secunde din celelalte două grupe au un punctaj mai bun ca reprezentativa Doljului, şi astfel singura soluţie ca formaţia condusă de Toma Dorel şi Bogdan Budescu să meargă în semifinale rămâne masa verde. În partida de ieri, pentru Dolj au evoluat: Tătaru (’46 Birăescu) - Cârstea, Alecu, Miu, Tomiţă - Dumbra (’50 Ghera), Hrelea (’60 Catană), Drăguşin, Creţu - Răducanu (’60 Jianu), Coca.

Sursa:www.editie.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu