News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Grevă de avertisment în sistemul sanitar

Grevă de avertisment în sistemul sanitar

O parte din cadrele medicale participă, în această dimineaţă, la o grevă de avertisment ce va avea loc pe parcursul a două ore. Reprezentanţii sindicatului Sanitas au făcut acest anunţ, sâmbătă, după ce o nouă rundă de negocieri cu Ministerul Sănătăţii a eşuat. Greva de avertisment are loc între orele 8.00 şi 10.00, urmând să fie asigurate o treime din serviciile medicale, în general urgenţele. Persoanalul medico-sanitar care nu se va ocupa de urgenţe se va aduna în semn de protest într-un loc din spital, iar după ora 10.00, îşi va relua activitatea.

Sindicaliştii din sistemul sanitar au anunţat că ar putea declanşa greva generală începând cu data de 28 noiembrie dacă negocierile nu vor duce la rezolvarea problemelor pe care aceştia le-au expus în mai multe rânduri. Vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a precizat chiar că vor cere demisia ministrului Sănătăţii, pentru că nu s-a rezolvat niciuna dintre solicitările transmise. Salariaţii din sistemul de  Sănătate solicită alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate.

Sursa:www.cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu