News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Nouă sirieni ascunşi într-un microbuz, depistaţi la PTF Calafat

Nouă sirieni ascunşi într-un microbuz, depistaţi la PTF Calafat


Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au depistat nouă cetăţeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, ascunşi într-un locaş special amenajat în spatele cabinei unui microbuz. 

În data de 29.12.2013, ora 02.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui microbuz marca Mercedes, apatridul Jamshid M., în vârstă de 27 ani.
În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat un control cu aparatura din dotare asupra mijlocului de transport în urma căruia a descoperit ascunşi, într-un locaş special amenajat în spatele cabinei microbuzului, nouă cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 16 şi 28 ani, care intenţionau să intre ilegal în ţară.
În cadrul primelor cercetări s-a stabilit faptul că persoanele în cauză au plecat în urmă cu câteva luni din Siria şi au plătit unor călăuze din ţara de origine suma de aproximativ 3.000 euro de persoană pentru a ajunge în Austria.
           Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză,  nepermiţându-le intrarea pe teritoriul României.
În baza protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni, şoferul şi autovehiculul au fost preluate de către Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu