News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

SFATURI PREVENTIVE PENTRU ANOTIMPUL DE IARNĂ

SFATURI PREVENTIVE PENTRU ANOTIMPUL DE IARNĂ

Începând de astăzi, 24 ianuarie 2014, ora 18.00 şi până în data de 26 ianuarie a.c., ora 12.00, în judeţul Dolj se va înregistra o scădere accentuată a temperaturilor şi se vor înregistra precipitaţii sub formă de ninsoare, iar pe alocuri aceasta va fi viscolită. Ca urmare a acestor fenomene meteo se preconizează ca pe partea carosabilă să apară porţiuni acoperite de gheaţă, polei sau zăpadă, iar traficul Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri recomandă pietonilor să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Politistii rutieri  reamintesc conducatorilor auto ca în aceste condiţii să adopte o conduită preventivă în trafic, totodată să respecte următoarele sfaturi şi recomandări pentru o deplasare în siguranţă:

- Conducerea cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece de-a lungul traseului pot apărea porţiuni cu gheaţă sau zăpadă.

- Verificarea bateriei şi a stării instalaţiei de iluminat, ele fiind de ajutor în trafic,

- Verificarea stării instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarele de parbriz şi a jetului de apă.

- Verificarea frânelor. Trebuie menţionat faptul că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, fapt pentru care vă recomandăm să folosiţi frâna de motor şi evitarea frânărilor bruşte.

- Autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip. Pentru deplasările în afara localităţilor conducătorii auto trebuie să îşi efectueze alimentarea autovehiculelor cu carburant suficient.

- Dacă autovehiculul începe să derapeze, NU SE FRÂNEAZĂ! Trebuie să se corecteze deplasarea maşinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare.

IPJ DOLJ 
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu