News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Taranii, obligati sa-si accizeze singuri tuica din gospodarie

Taranii, obligati sa-si accizeze singuri tuica din gospodarie


Statul nu va mai pune sigilii pe cazanele de tuica ale taranilor, insa acestia vor fi obligati sa declare, pe propria raspundere, cantitatea de tarie produsa in gospodarie, pentru a fi accizata.

Pentru tuica si rachiurile de fructe destinate consumului propriu al unei gospodarii individuale, in limita unei cantitati echivalente de cel mult 50 de litri de produs/an, cu concentratia alcoolica de 100% in volum, nivelul accizei datorate reprezinta 50% din cota standard a accizei aplicate alcoolului etilic, respectiv 500 euro/hl alcool pur. Un proiect de act normativ stipuleaza ca proprietarii de gospodarii au obligatia de a anunta statul cat rachiu sau tuica au produs (in termen de trei zile de la finalizarea procesului de productie) si de a solicita sa le fie calculat nivelul accizei datorate statului.

Sursa:www.enational.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu