Fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, a trecut pe lângă reducerea pedepsei

Condamnat definitiv la 4 ani de închisoare pentru  constituire de grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente hardware şi software în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, Laurenţiu Ion Vlăduţ, fiul lui Victor Vlăduţ, adjunctul şefului Poliţiei Calafat a fost la un pas de a se alege cu reducerea predepsei. Marţi, Tribunalul Dolj a admis parţial sesizarea Penitenciarului Pelendava, unde Vlăduţ îşi ispăşeşte pedeapsa, i-a redus pedeapsa pentru constituire de grup infracţional organizat la 3 ani şi 4 luni, însă contopită cu pedepsele primite pentru celelalte infracţiuni reţinute în sarcina sa, a rămas cu cei 4 ani pe care trebuie să-i execute. Decizia Tribunalului Dolj poate fi contestată de către condamnat.

Magistraţii Tribunalului Dolj au soluţionat, marţi, 18 martie a.c., o sesizare a Penitenciarului Pelendava cu privire la Laurenţiu Ion Vlăduţ, fiul lui Victor Vlăduţ, adjunct al şefului Poliţiei Municipiului Calafat, a cărui pedeapsă ar fi putut fi modificată ca urmare a prevederilor Noului Cod Penal.
Şi chiar a obţinut reducerea pedepsei pentru infracţiunea de constituire de grup infracţional organizat de la 4 ani, la 3 ani şi 4 luni. Numai că aceasta s-a recontopit cu pedepsele primite pentru infracţiunile informatice, astfel că bărbatul a rămas cu pedeapsa de 4 ani închisoare.

Admite contestaţia la executare ca urmare a sesizării din oficiu a comisiei de evaluare din cadrul Penitenciarului Pelendava privind pe condamnatul Vlăduţ Laurenţiu Ion. Reduce pedeapsa principală de 4 ani închisoare aplicată pentru comiterea infracţiunii prev. de art. 8 din Legea nr. 39/2003 (n.r.- constituire de grup infracţional organizat) la maximul special de 3 ani şi 4 luni închisoare prevăzut de art. 367 alin. 1 NCP.  Constată că nu se impune aplicarea art. 6 NCP cu privire la pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare dispusă prin s.p. nr. 569/19.12.2011 a Tribunalului Dolj, definitivă prin d.p. nr. 3966/3.12.2012 a ÎCCJ, aflată în curs de executare, întrucât nu depăşeşte maximul prevăzut de legea nouă. Condamnatul execută pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale. Deduce din pedeapsa de 4 ani închisoare perioada executată de la 8.03.2012 la zi. Menţine starea de arest în vederea executării pedepsei. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18 martie 2014.
Se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Dolj

Laurenţiu Vlăduţ, fiul adjunctului şefului Poliţiei Calafat, Flori Vlăduţ, soţia lui, Cornel Constantin Stoilă, împreună cu alte persoane, au fost ridicaţi la mijlocul lunii august 2010, când poliţiştii BCCO Craiova şi procurorii DIICOT Craiova au declanşat o operaţiune de destructurare a unei grupări ce avea ca preocupare falsificarea cardurilor bancare şi utilizarea acestora pe teritoriul Italiei, dar şi al statului Vatican pentru retrageri frauduloase de numerar, coordonatorul reţelei fiind, potrivit anchetatorilor, chiar fiul adjunctului şefului Poliţiei municipiului Calafat, Laurenţiu Vlăduţ zis “Lari”.
După ce Iulian Gheorghiu, de 28 de ani, din Galaţi, a fost prins în Gara Craiova, cu aparatură de clonat carduri asupra sa, au fost efectuate opt percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate dispozitive de falsificat carduri confecţionate artizanal, stick-uri de memorie şi 10.000 de euro. Mai multe persoane au fost conduse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, însă oamenii legii n-au reuşit să pună mâna pe Laurenţiu Ion Vlăduţ, fiul comisarului Victor Vlăduţ, despre care existau date că s-ar afla în Italia.

În noiembrie 2010 procurorii i-au trimis în judecată pe Iulian Gheorghiu, Adrian Constantin Tiugan, Cornel Constantin Stroilă, Mihail Adrian Amariei, Laurenţiu Ion Vlăduţ şi soţia sa, Flori Vlăduţ (fostă Sandu), pentru constituire de grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinerea de echipamente hardware şi software în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase, iar judecătorii de la Tribunalul Dolj au pronunţat sentinţa în ianuarie 2012. Judecat în lipsă, Laurenţiu Ion Vlăduţ a fost condamnat la 5 ani de închisoare la Tribunalul Dolj, a obţinut la Curtea de Apel Craiova reducerea pedepsei la 4 ani de închisoare, sentinţa rămânând definitivă în decembrie 2012. Vlăduţ a ajuns după gratii pe 8 martie 2012, după ce a fost fugit din ţară o lungă perioadă.

Preluat:www.editie.ro