News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Băilești: S-a deschis o fabrică de panificație

Băilești: S-a deschis o fabrică de panificație

O fabrică de produse de panificație în municipiul Băilești s-a deschis, miercuri, obiectiv realizat cu finanțare obținută prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013.

Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat rolul crucial pe care fondurile europene îl au pentru dezvoltarea județului, dar și importanța micilor întreprinderi pentru economiile naționale.
„Mă bucură faptul că am putut fi prezent alături de dumneavoastră, la acest moment, care marchează deschiderea unei mici întreprinderi în municipiul Băilești. Așa cum am afirmat și cu alte ocazii, inclusiv în statele occidentale, în Germania, în Marea Britanie sau în Franța, produsul intern brut, bogăția țării n-o aduc atât de mult marile companii, oricare ar fi ele, cât mai degrabă firmele mici, «albinele» societății, cele cu cinci până la cel mult 30 de angajați. Același lucru trebuie să se întâmple și în țara noastră.

Merită respectați acești mici întreprinzători, care au înfruntat numeroase privațiuni pentru a ajunge să realizeze astfel de obiective, înfiinţând locuri de muncă și plătind salarii, inclusiv în lunile care nu sunt deloc favorabile afacerii lor. 6
Vă felicit pentru investiția pe care astăzi o inaugurați, precum și pentru faptul că ați deprins lecția fondurilor europene. Doresc să subliniez încă o dată, cu această ocazie, importanța pe care sursele comunitare de finanțare nerambursabilă o au pentru dezvoltare, în special în această zonă din sudul României, una altminteri foarte săracă.

Cu bani europeni, am reușit să reabilităm drumuri din județ, cum este cel care leagă Giubega de Rast, dar și cel între Craiova și Calafat, la care se lucrează în prezent. De asemenea, a fost construit podul peste Dunăre, de la Calafat – Vidin, și va fi modernizată infrastructura de mișcare a Aeroportului Craiova.

Tot din fonduri comunitare poate fi realizată și șoseaua ocolitoare pentru municipiului Băilești, lucrare estimată la 5 milioane de euro, alături de proiectele autostrăzilor Craiova – Calafat și Craiova – Alexandria, aflate pe o listă de așteptare.
Consider că este suficient să spunem că numai consiliul județean a reușit să atragă în Dolj o sumă de ordinul sutelor de milioane de euro, prin programe ale Uniunii Europene.

Municipiul Băilești este inclus, iată, cu aproape 14 milioane de euro, pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare, în prima etapă a masterplanului în valoare totală de 185 de milioane de euro, care va avea și o continuare ce prevede lucrări de aproximativ 240 de milioane de euro. Această localitate este, așadar, una dintre cele care au mult de câștigat datorită finanțărilor europene. Este direcția către care trebuie să ne îndreptăm și pe viitor întreaga atenție, pentru că reprezintă unul dintre cele mai însemnate motoare de dezvoltare pentru județul nostru“, a declarat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj.

Investiţia inaugurată miercuri a fost realizată printr-un proiect cu o valoare totală eligibilă de 294.366 de euro, parţial finanţat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007-2013, şi a dus la crearea a aproximativ 20 de locuri de muncă. Alături de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, la evenimentul deschiderii oficiale a participat şi primarul municipiului Băileşti, Costel Pistriţu. (S.M.)

Sursa:ziarulolteniei.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu