News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Cod portocaliu de inundatii pe Dunare

Cod portocaliu de inundatii pe Dunare

Hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundatii pe Dunare, de joi dimineata pana pe 1 iunie, pe sectorul aval Calafat - Zimnicea, si respectiv pana pe 3 iunie, pe sectorul aval Calarasi, avertizare care vizeaza noua judete. 

Avand in vedere evolutia debitelor defluente din Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie (S.H.E.N.) Portile de Fier, situatia hidrologica actuala si prognoza evolutiei situatiei hidrometeorologice din Bazinul Dunarii in amonte de intrarea in tara (sectiunea Bazias), se actualizeaza avertizarea astfel:

COD PORTOCALIU:
    - In intervalul 29.05.2014 ora 06:00 - 01.06.2014 ora 06:00 pe Dunare pe sectorul aval Calafat - Zimnicea (judetele Dolj, Olt si Teleorman).
    - In intervalul 29.05.2014 ora 06:00 - 03.06.2014 ora 18:00 pe Dunare pe sectorul aval Calarasi (judetele Calarasi, Constanta, Ialomita, Braila, Tulcea si Galati). Avertizarea COD PORTOCALIU pe acest sector vizeaza in primul rand sectoarele cu diguri locale de aparare.
   
COD GALBEN:
    - Pe Dunare pe sectoarele: aval S.H.E.N. Portile de Fier - Calafat (judetele Mehedinti si Dolj) si aval Zimnicea - Calarasi (judetele Giurgiu si Calarasi).
    - In intervalul 01.06.2014 ora 06:00 - 03.06.2014 ora 18:00 pe Dunare pe sectorul aval Calafat - Zimnicea (judetele Dolj, Olt si Teleorman).

Momentul de producere al fenomenelor prognozate, pe sectorul romanesc al Dunarii, va fi influentat semnificativ si de modul de  exploatare al S.H.E.N. Portile de Fier, mai precizeaza in comunicat "Apele Romane".
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu