News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

ABA Jiu a premiat elevii de la Școala Gimnazială Gheorghe Brăescu din municipiul Calafat pentru cele mai bune desene și eseuri

ABA Jiu a premiat elevii de la Școala Gimnazială Gheorghe Brăescu din municipiul Calafat pentru cele mai bune desene și eseuri

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Jiu a premiat elevii celor două instituții de învățământ din județul Dolj participante la concursul de eseuri și desene din cadrul proiectului “Let’s Do It, Danube!”. Pe lângă diplomele de participare, ABA Jiu a premiat atât la Colegiul Carol I din Craiova – clasa a III-a D, cât și la Școala Gimnazială Gheorghe Brăescu din municipiul Calafat, clasa a IV-a, cele mai bune desene și eseuri.


Elevii celor mai bune trei lucrări de la fiecare școală au primt câte un premiu care să  le reamintească de acest proiect. Premiile au constat în câte un ghiozdan-rucsac, penare cu stilou, șepcuțe și tricouri inscripționate. Această premiere reprezintă finalul campaniei de educație non-formală privind ecologia și protejarea mediului și a apelor ce face parte din proiectul “Let’s do it, Danube!”. Acest proiect vizează două direcții de implicare socială: educația și mediul. Pe parcursul lecțiilor deschise susținute de către specialiștii A.B.A Jiu micuții au învățat despre domeniile de utilizare a apei, ce înseamnă poluarea apelor, de câte feluri este aceasta, care sunt principalele tipuri de poluanți, efectele poluării asupra florei și faunei din fluviul Dunărea, ce efecte produc transporturile navale, care este legătura dintre apă și energia hidroelectrică.


Administrația Națională “Apele Române” este partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube !”, eveniment care se va concretiza în curățarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internațională a fluviului, pe data de 29 iunie 2014. După colaborarea din cadrul celor patru ediții ale zilei naționale de curățenie, echipa Let’s Do It, România! desfășoară pentru prima oară proiectul « Let’s Do It, Danube! ». Județele implicate, în acest an, în cadrul zilei de curățenie sunt: Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

Sursa:cvlpress.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu