AGRICONS- proiect transfrontalier româno-bulgar

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Piaţa virtuală pentru produsele agro-alimentare şi din construcţii.


În perioada aprilie 2013-iunie 2014, Aries Oltenia a implementat proiectul ,,Agricons-Piaţa virtuală pentru produsele agro-alimentare şi din construcţii, instrument modern de susţinere a dezvoltării comune a afacerilor în zona transfrontalieră România Bulgaria”, în parteneriat cu Centrul Naţional pentru Servicii de Informare Pleven,  Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afacere 2000 Montana, Camera de Comerţ şi Industrie Vidin şi Asociaţia Patronatul Local al IMM-urilor Calafat, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, Axa prioritară nr.3: Dezvoltare Economică şi Socială, Domeniul de intervenţie 3.1.

Proiectul a avut drept scop consolidarea dezvoltării economice a zonei transfrontaliere ce cuprinde judeţele Dolj, Olt şi districtele Montana, Vidin şi Pleven, în domeniile agro-alimentar şi construcţii, prin crearea de instrumente moderne prin stimularea schimburilor comerciale şi a afacerilor comune şi creşterea competivităţii prin instruire şi marketing.

La început am avut o mică teamă în ceea ce priveşte acest proiect, în sensul că agricultura din România şi Bulgaria au lucruri specifice, dar sunt puţin diferite, motiv pentru care am crezut că a pune în comun oameni de afaceri de pe malul stâng şi drept al Dunării va fi puţin mai greu. Mă bucur că acest proiect şi-a arătat utilitatea printr-un proiect ceva mai vechi. Acest proiect reprezintă un mijloc de a face o ofertă către întreaga Europă privind produsele, echipamentele, sistemele care se realizează în această zonă şi în acelaşi timp să promoveze firmele care produc respectivele echipamente şi să promovăm zona în ansamblul său. Se cunoaşte foarte puţin că este încă o zonă ecologică, motiv poentru care acum totul funcţionează în favoarea producătorilor agricoli din România şi Bulgaria, în sensul că se realizează produse ecologice.
Gabriel Vlăduţ, manager proiect

Activităţi ale proiectului

Activităţile proiectului au cuprins: înfiinţarea unui grup de lucru format din producători şi comercianţi din domeniile agro-alimentar şi construcţii care îşi desfăşoară activitatea în judeţele Dolj, Olt şi districtele Montana, Vidin şi Pleven, elaborarea unui soft al pieţei virtuale Agricons, care cuprinde informaţii din cele două sfere de interes ale proiectului structurate pe secţiunile producători şi comercianţi, organizarea a două întâlniri în România şi Bulgaria.

În vara anului trecut, în perioada iunie-august au avut loc două întâlniri ale grupurilor de construcţii şi agricultură, în vederea elaborării cadrului de dezvoltare a platformei virtuale. Apoi, a urmat o campanie de promovare a platformei virtuale Agricons şi instruirea firmelor în ceea ce înseamnă înregistrarea şi detalii tehnice. O altă activitate a constat într-o sesiune de instruire. Am instruit firmele cu privire la cum pot să-şi dezvolte afacerile, să-şi crească numărul de parteneriate printr-o politică de marketing coerentă şi corectă.
Silviu Bratu, specialist proiect

Grupurile ţintă vizate de proiect au fost agenţi economici din domeniile agro-alimentar şi construcţii care îşi desfăşoară activitatea în zona transfrontalieră ce cuprinde judeţele Dolj, Olt şi districtele Montana, Vidin şi Pleven.

Sursa: editie.ro

Un comentariu

  1. Va felicitam pentru interesul Dumneavoastra privind promovarea proiectelor de succes din Programul de Cooperare Ro-Bg! Un mic regret ca preocuparea vizeaza cu mult mai mult promotorii din Craiova, si doar f. rar ce construiesc concitadinii...
    S-aveti parte numai de bine!
Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.