News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

Zeci de gospodării din Dolj, inundate în doar câteva ore

Zeci de gospodării din Dolj, inundate în doar câteva ore

Străzile Municipiului Craiova dar și zeci de curți și gospodării din Dolj au fost cuprinse de ape în aceste zile. Ploile abundente au cauzat noi probleme în județ.

În urma fenomenelor hidro-meteorologice manifestate în zona de competenţă a unităţii se intervine cu forţe ale ISU Dolj în cooperare cu IJJ Dolj, SGA Dolj, CLSU localităţi, IPJ Dolj şi Compania de Apa Oltenia în următoarele puncte, privind limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă generate de aceste fenomene. În municipiul Craiova apele au intrat pe strada Brestei – Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova intervine pentru evacuarea apei de pe străzile din zonă, cu 2 motopompe, 5 subofiţeri, 1 ARO şi Compania de Apă Oltenia cu 3 motopompe, 5 vidanje şi 14 lucrători; în zona Catargiu Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova intervine cu 1 motopompă, 2 subofiţeri, 1 ARO; pe strada Calea Severinului, nr. 34, Secţia de Pompieri Craiova intervine pentru evacuarea apei, cu 2 motopompe, 3 subofiţeri, 1 ACI; în zona Romaneşti, str. Petrila şi Odesa, se intervine pentru evacuarea apei, cu 3 motopompe, 6 lucrători din cadrul Companiei de Apă Oltenia.

În ceea ce privește zonele din județ trebuie să spunem că în localitatea Murgaşi au fost inundate 9 gospodării, în localitatea Ciupercenii Noi 10 gospodării iar în municipiul Calafat apa a făcut prăpăd pe str. Jiului, nr 15.

Reprezentanții ISU acţionează permanent alături de lucrătorii SGA pentru monitorizarea nivelurilor cursurilor de râu aflate sub incidenţa codului portocaliu (Teslui, Desnăţui şi Jiu superior). Din cauza vântului puternic, au fost afectate și un număr de 10 linii electrice aeriene de 20KV în zonele Calafat, Covei, Negoi, Catane, Rast, Rastul Nou, Cetate, Hunia, Golenţi, Poiana Mare, Piscul Vechi, Seaca de Câmp, Piscul Nou, Vârtop,  Desa, Curmătura, Giurgiţa, Lipovu şi Argetoaia fiind afectaţi 3925 consumatori casnici din cele 19 Localităţi. 
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu