News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

ANI: Primarul din Poiana Mare, în conflict de interese

ANI: Primarul din Poiana Mare, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Vintilă Marin, primar al comunei doljene Poiana Mare

Agenția Națională de integritate a constatat că acesta, în calitate de primar, a semnat atât dispoziția, cât și contractual individual de MUNCĂ privind angajarea pe perioadă nedeterminată în funcția de referent în aparatul de specialitate al Primarului Comunei Poiana Mare a soției acestuia, Constanța-Liliana Vintilă. ”Începând cu anul 2009 și până în prezent, soția persoanei evaluate a obținut de la Primăria Comunei Poiana Mare venituri salariale în cuantum de  24.344 Lei. Astfel, aceasta a încălcat dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I”, precum și dispozițiile art. 75, lit. a)  din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru […] a) soț, soție, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv”. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. VINTILĂ MARIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, notează ANI.  „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Sursa:lupamea.ro
Adăugați aplicația Calafat News pe telefonul smartphone fără a instala, deschideți Calafat News cu browserul Chrome pe telefonul smartphone, apoi faceți clic pe pictograma de 3 puncte din browser, apoi selectați "Adăugați la ecranul principal". Apoi, dați clic pe aplicația Calafat News din ecranul principal al telefonului dvs. smartphone.

Tags

Abonează-te la știri!

Introdu adresa de e-mail pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin e-mail când vor fi publicate articole noi.

Trimiteți un comentariu