A început procesul primarului din Calafat acuzat de abuz în serviciu și primirea unui Chrysler drept mită

Unde vrei sa donezi? Paypal
Ciobanu Gigel - ING / RO19INGB0000999909497742
Oferă-i la creator o cafea făcând o mică donație. Faceți clic pe pictograma săgeată de mai sus
Astăzi a fost primul termen al procesului lui Mircea Marinel Guță, primarul municipiului Calafat, judecat pentru luare de mită și abuz în serviciu în formă continuată. El este acuzat că a creat bugetului local un prejudiciu de peste 400.000 lei achiziționând diverse bunuri de la o firmă administrată de un bărbat din Drăgănești Olt, apropiat al fratelui lui Bercea Mondial, care i-ar fi dat un Chrysler drept șpagă. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins toate excepțiile ridicate de avocați, anunțând că probele strânse la dosar sunt legale.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus, astăzi, începerea procesului primarului din Calafat, Mircea Marinel Guță și a complicelui său, un apropiat al lui Bercea Mondial, Constantin Coman din Drăgănești Olt: „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 48/P/2011 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova, privind pe inculpaţii: – Guţă Mircea Marinel, trimis în judecată în stare de libertate pentru săvarşirea infracţiunilor de abuz în serviciu în formă continuată şi respectiv luare de mită și Coman Constantin trimis în judecată în stare de libertate pentru săvarşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Guţă Mircea Marinel şi Coman Constantin după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.09.2014″, se arată în încheierea de ședință a Tribunalului Dolj.

Reamintim că, pe 18 iulie a.c., procurorii DNA Craiova anunțau că l-au trimis în judecată pe GUȚĂ MIRCEA-MARINEL, primar al Municipiului Calafat, și pe COMAN CONSTANTIN, din Drăgănești Olt, administrator al unor societăți comerciale.
În rechizitoriu s-a reținut următoarea stare de fapt: “În perioada 2008-2011, inculpatul Guță Mircea Marinel, în calitate de primar al Municipiului Calafat și ordonator principal de credite, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a dispus achiziționarea mai multor bunuri și materiale din fondurile autorității locale, prin procedura achiziției directe, de la firmele administrate de inculpatul Coman Constantin. Cu aceste ocazii, s-au încălcat dispozițiile OUG nr. 34/2006 (privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii), deoarece livrarea s-a făcut pe produse finite iar, facturarea s-a realizat pe materiale brute sau componente. În realizarea acestor acțiuni, inculpatul Guță Mircea Marinel a fost sprijinit de inculpatul Coman Constantin, care i-a pus la dispoziție facturi fiscale, pe elemente componente, în situația în care s-au livrat bunuri finite. Astfel, s-a cauzat bugetului local al mun. Calafat un prejudiciu evaluat la 403.041,93 euro”, au comunicat reprezentanții DNA Craiova.

La finele anului 2008, inculpatul Guță Mircea Marinel a pretins și primit de la inculpatul Coman Constantin un autoturism Chrysler, pentru a-și exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei Municipiului Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislației privind achizițiile publice, a unor relații comerciale între instituția publică și societățile comerciale administrate de inculpatul Coman Constantin, mai spun procurorii.

Preluat:oradedolj.oradestiri.ro

Trimiteți un comentariu

Politica de comentarii: Vă rugăm să scrieți comentariile dvs. conform subiectului postării acestei pagini. Comentariile care conțin linkuri nu vor fi afișate până la aprobare.
Consimțământ pentru cookie-uri
Folosim cookie-uri pe acest site pentru a analiza traficul, a vă aminti preferințele și pentru a vă optimiza experiența.
Hopa!
Se pare că este ceva în neregulă cu conexiunea ta la internet. Vă rugăm să vă conectați la internet și să începeți din nou să navigați.
AdBlock detectat!
Am detectat că utilizați pluginul de blocare a reclamelor în browser.
Venitul pe care îl obținem din reclame este folosit pentru a gestiona acest site web, vă rugăm să treceți pe lista albă a site-ului nostru în pluginul dvs. de blocare a reclamelor.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.