Advertisement

Bancnote false descoperite la P.T.F. Calafat

Calafat News
marți, septembrie 16, 2014 | 12:11 Last Updated 2014-09-16T09:11:18Z
Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit un cetăţean polonez care a intenţionat să achite taxa de pod cu două bancnote false de 100 de euro.

În data de 15.09.2014,  în jurul orei 20.15, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat  pentru a intra în ţară cetăţeanul polonez Marek M., în vârstă de 54 de ani, conducând un autocamion marca Renault.

După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, a înmânat acestuia două bancnote de 100 de euro.
În urma examinării bancnotelor, s-a constatat faptul că acestea nu prezintă elasticitatea unora autentice, iar în urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnotele.
Cetăţeanul polonez a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnotele sunt false şi că le-a primit ca rest în Grecia. 

Bancnotele au fost reţinute pe bază de dovadă pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate.

Purtător de cuvânt S.T.P.F. DOLJ – comisar şef de poliţie Ivănoiu Romică.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Bancnote false descoperite la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement