Advertisement

Opt imigranţi au fost descoperiţi ascunşi după coletele de marfa la P.T.F. Calafat

Calafat News
luni, octombrie 20, 2014 | 15:25 Last Updated 2014-10-20T12:32:29Z

In data de 20.10.2014, ora 08.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a intra in tara, la volanul unui autocamion Mercedes, cetateanul bulgar Stoyanov K., in varsta de 39 de ani, care transporta, conform documentelor de insotire, saltele si burdufuri de perna din Bulgaria pentru Franta.

In baza unei analize de risc, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera romani si bulgari, a efectuat un control amanuntit asupra autocamionului. Astfel, au fost descoperiti opt imigranti ascunsi dupa coletele de marfa transportate.
Din verificarile efectuate, s-a constatat faptul ca grupul era format din opt persoane de sex masculin de cetatenie siriana, cu varste cuprinse intre 16 si 40 ani.

In cadrul primelor cercetari, persoanele in cauza au declarat ca au plecat din Siria in urma cu aproximativ o luna, au ajuns in Turcia, iar apoi in Bulgaria. Aici au platit calauzelor 3000 de euro de persoana, iar acestea i-au imbarcat in autocamion, in Sofia cu destinatia Germania. Daca ajungeau la destinatie, imigrantii mai plateau 6000 de euro, de persoana.

Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza, iar conform protocolului romano - bulgar, acestea au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.


Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Opt imigranţi au fost descoperiţi ascunşi după coletele de marfa la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement