Advertisement

Bancnotă de 100 de euro falsă, descoperită la PTF Calafat

Calafat News
luni, noiembrie 10, 2014 | 15:27 Last Updated 2014-11-10T13:27:56Z
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu-PTF Calafat au descoperit  un cetăţean macedonean care a intenţionat să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă de 100 de euro.

La Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul macedonean Miroslav A., de 59 de ani, la volanul unui autocamion marca MAN.

După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, a înmânat acestuia o bancnotă de 100 de euro. În urma examinării bancnotei, s-a constatat faptul că aceasta nu prezintă elasticitatea uneia autentice, iar în urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnota.

Cetăţeanul macedonean a declarat că nu ştia că bancnota este falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria. 

Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a  întocmite dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate, respectiv punere în circulaţie de valori falsificate.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Bancnotă de 100 de euro falsă, descoperită la PTF Calafat

Trending Now

Advertisement