Advertisement

Bancnotă de 100 de euro falsă descoperită la P.T.F. Calafat

Calafat News
vineri, noiembrie 14, 2014 | 16:39 Last Updated 2014-11-14T14:39:14Z

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit un cetăţean bulgar care a intenţionat să achite taxa de pod cu o bancnotă falsă de 100 de euro.

În data de 13.11.2014, în jurul ora 10.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat  pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Osman A., în vârstă de 50 de ani, la volanul unui autocamion marca Volvo. 

După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, intenţionând să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, a înmânat acestuia o bancnotă de 100 de euro. În urma examinării bancnotei, s-a constatat faptul că aceasta nu prezintă elasticitatea uneia autentice, iar în urma verificării cu dispozitivul automat de citire, acesta nu a recunoscut bancnota. 

Cetăţeanul bulgar a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota este falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria. 
Bancnota  a fost reţinută pe bază de dovadă în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate.
Comments
comments that appear the responsibility of the commentator
  • Bancnotă de 100 de euro falsă descoperită la P.T.F. Calafat

Trending Now

Advertisement